Se bilder av neste Windows
Teknofil

Se bilder av neste Windows

Microsoft jobber hardt med nytt operativsystem som de håper skal ta over for Windows Vista og legge Windows XP dødt en gang for alle. Nå har de vist frem bilder av Windows 7 som de kaller det nye operativsystemet.

Gir deg kontrollen
Det var på en konferanse i Los Angeles at Microsoft viste frem og demonstrerte litt av hvordan Windows 7 vil fungere. Selve grafikken vil i stor grad ligne på dagens Vista, men Microsoft har gjort flere funksjonsendringer. Blant annet vil det bli langt enklere å bytte mellom programmene du kjører og du skal få bedre kontroll over hvilke ikoner du har i ditt system tray, området nederst til høyre der du kan se hvilke programmer som kjører. I tillegg forsvinner området i Vista der du kunne plassere ting som klokke, kalender og billedgalleri. Disse vil du nå kunne plassere der du ønsker det på ditt skrivebord.


I Windows 7 vil du få full kontroll over ditt skrivebord.

Satser på brukervennlighet
Med dette og andre funksjoner håper Windows at brukeropplevelsen skal bli langt bedre for deg som benytter deg av operativsystemet deres. Ifølge Ars Technica er den mest synlige endringen å finne i task baren, aktivitetsfeltet hvor du ser hvilke programmer og vinduer som er åpne. Her fjernes nå teksten og du vil få full kontroll til å bestemme hvordan programmene og vinduene ligger plassert. Systemet vil ha støtte for trykksensitive skjermer og skal samtidig gi deg bedre kontroll over dine mediefiler. Dette siste avhenger nok av at du selv makter å sortere godt.


WIndows 7 skal gjøre det enklere å lete gjennom mediefiler som bilder, musikk og film.

Foruten selve grensesnittet så lover samtidig Microsoft at det nye systemet skal bli mer stabilt og raskere enn både Vista og XP. Det er nok noe flere ser frem til.

Blir garanter flere nyheter
Tidligere har Microsoft antydet at det nye operativsystemet vil rette seg langt mer mot Internett enn det vi har sett tidligere. I denne nye presentasjonen kommer det ikke klart frem hvordan det vil foregå, men Microsoft vil utvilsomt vise frem enda flere nyheter i tiden som kommer.

Etter planen skal Windows 7 lanseres i slutten av 2009.

Hos Ars echnica kan du lese mer om det nye systemet og se flere bilder.

Cnet News har også et større bildegalleri her.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen