SE avduker ny Walkman-mobil

Sony Ericsson kunne allerede tidlig i år fortelle at selskapet i 2005 skal satse stort på musikk, og lanserte i den forbindelse en egen Walkman-serie med mobiltelefoner. Inntil nylig var Sony Ericsson W800 eneste modell i denne serien tiltenkt det europeiske markedet, men i dag kom modell nummer to; W550.

Sammenlignet med W800 er W550 en mye enklere telefon. Man har for eksempel ikke mulighet til å utvide minnet. Med et internminne på 256 MB får man plass til ca 60 sanger i MP3-format, eller nærmere 1000 bilder tatt med kameraet. Dette tilsvarer samme minnemengde som man får i vanlige MP3-spillere av det billige slaget.

Batterilevetiden på MP3-spilleren er det ingenting å si på. I telefonmodus skal W550 kunne spille musikk sammenhengende i 15 timer før batteriet dør. Ønsker man å forlenge batteritiden kan man skru av telefondelen og oppnå en spilletid på hele 30 timer.

Skulle man gå lei av den musikken man har på telefonen, er det bare å skru på radioen. Radioen i W550 har RDS-mottakeren finstiller også frekvensen etterhvert som man beveger seg, noe som resulterer i bedre lydkvalitet.

Spill i fokus
Sony Ericsson satser foruten musikk også stort på spill i W550. Produsenten har lagt ved tre spill med navn Worms Forts: Under Siege 3D , Extreme Air Snowboarding og Midways Gauntlet. I stedet for å spille med telefonen i vertikalt leie, så legger man telefonen i horisontalt leie. På den måten får man brukt skjermen på den mest optimale måten. Man har også mulighet til å spille mot andre spillere over blåtann.

Det er også fullt mulig å laste ned og installere nye spill ettersom W550 har Java med MIDP 2.0-støtte. Dermed er W550 rustet for det nyeste og heftigste på mobilspillfronten.

Heftig skjerm
Skjermen til W550 skal gjøre telefonen enda bedre egnet for de spillfrelste ved at den er av typen TFT og har en fargedybde på 262 000 farger. Denne kan vise i alt 176 x 220 punkter fordelt utover 1,8 tommer med skjerm.


(Klikk for større bilde)

Kameraet kan ta bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler – eller mer nøyaktig 1280 x 1024 punkter. Man kan også ta opp videosnutter samt bruke fotolys for knipsing i mørke omgivelser.

Ulikt sin dyrere halvbror W800 så har W550 stereo-høyttalere, som burde være svært anvendelig både til lydeffekter i spill så vel som lytting til Mozart eller Nightwish. Øvrig kan W550 sende mail og MMS over GPRS. Dessverre har ikke telefonen støtte for EDGE, noe som gjør at man må ta til takke med en noe saktere nedlastingshastighet. W550 har GPRS klasse 10 som gir nedlastingshastigheter på opptil 53,6 kbps og nedlastingshastighet på rundt 28,8 kbps.

Sony Ericsson W550 er ventet en gang i fjerde kvartal og vil trolig få en pris som ikke er så altfor ulik det man må punge ut for søstermodellen S600.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen