Se – der ringer bestemor!

En SMS fra bestemor? En telefon fra morfar på hytta? Ikke dagligdags kanskje, men nå er mobiltelefonen for de over 50 (eller kanskje 70) lansert.

De kjente mobilprodusentene står i kø for å prestere sine sensasjonelle og rekordbrytende mobiltelefoner på verdens største dingsemesse denne uken. Emporia har valgt å gå en helt annen vei.

Den østerrikske mobilprodusenten Emporia lanserer sin første mobiltelefon på årets CeBIT, og skiller seg vesentlig ut i mengden.

Sikkerhet
Den første modellen fra selskapet heter Life, og er en mobiltelefon for de som ser og hører dårlig, og som trenger ekstra sikkerhet i hverdagen. I tillegg til store knapper og god lyd, har nemlig mobiltelefonen en egen sikkerhetsfunksjon.

På baksiden er det en egen nødknapp, eller trygghetsalarm, hvor det kan være lagret opp til fem nødnumre. Hvis bestefar faller og slår seg, trenger han altså bare å trykke inn denne knappen for å tilkalle hjelp.

Pensjonistmobil
At mobilen passer for de på 50 år har vi ikke spesielt stor tro på, men legger vi på rundt 20 år, er kan Emporia klare å kapre en del mobilkunder.

Modellen Life måler 112 x 55 x 26 millimeter og veier 155 gram. Skjermen har dårlig oppløsning og er oransje med svart skrift, men allikevel er det lett å se hva som står på skjermen.

Menyene er enkle, og telefonen støtter bare de enkleste (og mest populære) mobiltjenestene – altså å ringe og å sende og motta SMS.

Life kommer i butikker i hele Europa allerede i mai, og før jul kommer det ytterligere tre produkter fra Emporia.

- Prisen vil ligge på rundt 199 Euro uten subsidier, sier en representant for Emporia til Mobilen.no

Så hvis mormor plutselig ringer fra hagen og ber deg komme for å titte på epletreet som står i full blomst, vet du hva som har skjedd – mormor har fått seg mobiltelefon!

Se flere bilder av Life her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen