Slik ser den nye Aerosense-dronen ut.
Slik ser den nye Aerosense-dronen ut. (Bilde: Aerosense/YouTube)

Se videoen av Sonys uvanlige drone i aksjon

Elektronikkgiganten har vist frem sitt nye, ukonvensjonelle dronekonsept.

I slutten av juli kunne vi melde at den japanske elektronikkgiganten Sony skulle begynne å lage droner, og nå har allerede den første prototypen blitt vist frem. Det melder blant andre avisen Wall Street Journal.

Den nye dronen, som er utviklet av Sonys nystartede selskap «Aerosense», har et ganske spesielt design som minner om en flykropp, men bruker altså propeller og tar av og lander vertikalt på samme måte som konvensjonelle droner.

170 kilometer i timen

Dronen skal kunne være i stand til automatisk flygning, altså fly på egen hånd etter en forhåndsprogrammert rute, og skal takle en last på rundt 10 kilogram. Den kan fly i over to timer i strekk med en maksimal hastighet på solide 170 kilometer i timen.

Prototypen har et ganske uvanlig design og kan fly i opptil 170 kilometer i timen.
Prototypen har et ganske uvanlig design og kan fly i opptil 170 kilometer i timen. Foto: Aerosense/YouTube

De ytre dimensjonene ligger videre på 2200 mm x 1600 mm x 600 mm. Vekten ligger på 5 kilogram uten batteri, og cirka 7 kilogram med batteri.

Fra før er det kjent at dronene skal kunne ta bilder, og i tillegg skal de kunne benytte seg av dataprosessering via nettskyen, uten at det er helt klart hva dette innebærer i praksis. Sony bidrar hovedsakelig med kamera-, sensor- og telekommunikasjonsteknologi i utviklingen av dronene.

For bedriftsmarkedet i første omgang

Den øvrige teknologien er utviklet av selskapet ZMP, som Sony opprettet Aerosense-selskapet sammen med. ZMP spesialierer seg blant annet på robotteknologi og løsninger knyttet til autonom teknologi, samt bildegjenkjenning, bevegelsessensorer, måleinstrumenter og posisjonssensorer.

I første omgang er det bedriftsmarkedet som er hovedmålgruppen for den nye droneteknologien, så det er uvisst om eller når vanlige forbrukere får glede av den nye droneteknologien.

Ifølge Sony er det nye fremstøtet for øvrig et ledd i en økt satsing på nye bransjer og segmenter utover det selskapet tradisjonelt har vært involvert i, og i å skaffe seg et bedre fotfeste innen «tingenes Internett»-utviklingen. En demonstrasjonsvideo av den nye prototypen ser du under.

Samtidig lanserer det stadig nye droner for vanlige forbrukere: Denne kan filme i 4K-oppløsning og har ikke en altfor gal prislapp »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen