Her ser du direktevideoer fra hele verden
Teknofil
(Bilde: Collage/Skjermbilder)

Her ser du direktevideoer fra hele verden

Reis fra Sør-Afrika til Jamaica med et tastetrykk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange bedrifter, organisasjoner og privatpersoner rundt om i verden har satt opp web-kameraer, og det gjør det mulig for hvem som helst å få et innblikk i deres omgivelser. For eksempel kan du speide etter ville dyr i på det afrikanske kontinent, eller beskue jorden fra den Internasjonale romstasjonen (ISS).

Selv om veldig mange «webcam feeds» er gørrkjedelige, finnes det flere som det er verdt å sjekke innom fra tid til annen. Det er én gigantisk aktør innen web-kamerasendinger, og det er Earth Cam. På denne siden finner du sendinger fra hele verden, og fungerer på mange måter som en søkebase.

Her er fem av våre favoritter:

5. Abbey Road – London

Foto: skjermbilde

The Beatles' nest siste album – og deres bestselger – kom i 1969 og het Abbey Road. Navnet fikk de fra gaten der innspillingen fant sted i London. På det ikoniske albumcoveret kunne du se John, Paul, George og Ringo spankulere over fotgjengerfeltet.

I ettertid har Beatles-fans og turister oppsøkt det samme fotgjengerfeltet for å ta sine egne bilder i samme positur. Det er nok også grunnen til at Abbey Road Studios har satt opp et web-kamera der.

Det ser naturligvis bare ut som et vanlig fotgjengerfelt i en ellers trafikkert London-gate. Men plutselig er det noen som stopper opp for å ta bilder, og det kan innimellom være ganske morsomt.

Gå til Abbey Road Crossing her 

4. Times Square – New York

Foto: skjermbilde

Times Square har du sett tusen ganger før på TV. Hvis du klikker deg inn på web-kameraet vil du nok kanskje få et litt annet bilde av den kjente plassen i New York. Vi kan omtrent garantere at du får høre sirener, og at du vil se mange gule drosjer som kjører rundt. 

Det er likevel mest spennende å sjekke ut akkurat dette web-kameraet når det skjer noe spesielt. For eksempel kunne du følge nyttårsfeiringen fra Times Square, med den populære nedtellingen til det nye året.

EarthCam har flere web-kameraer plassert i rundt Times Square. Akkurat nå virker det for øvrige som det er en del veiarbeid i området.

Gå til Times Square (47th & Broadway) her 

3. Rick's Café – Jamaica

Foto: skjermbilde

Hvis du først skal drømme deg bort til en vakker sydhavsøy, så kan denne web-kamerasendingen hjelpe deg med å komme i riktig stemning.

Rick's Café i den jamaicanske byen Negril kan blant annet by på utsikt mot en himmelsk solnedgang med havet i forgrunnen. Ellers får du noen glimt av ferierende turister som fester, bader og koser seg på kafeen.

Gå til Rick's Café her 

2. Africam – Sør-Afrika

Foto: skjermbilde

Hos Africam kan du dra på safari fra PC-en! Omtrent. De byr i alle fall på en rekke forskjellige web-kamerasendinger, og her vil du garanter få se mange dyr, som elefanter, gepardbabyer, ørner, flodhester og giraffer.

Dette blir litt som å se «behind the scenes» i en afrikansk dyrepark, men de som står bak er flinke til å zoome inn på det som kan være interessant å se. Hvis du liker dyr, vil du trolig like Africam også.

Gå til Africam her 

1. ISS Live – Verdensrommet

Foto: skjermbilde

Webkamerasendingen vi ser desidert mest på er ISS Live, som viser direktevideo fra den internasjonale romstasjonen. Kvaliteten er ganske dårlig, og innimellom er sendingen nede. Når du klikker deg inn og får se jordkloden – live – er det i alle fall for oss vanskelig å ikke bli litt fascinert. 

I tillegg har sendingen en artig ekstrafunksjon. Du kan nemlig følge med på hva astronautene gjør, omtrent til enhver tid. I skrivende stund bedriver for eksempel astronaut Suraev kroppsøving, mens to av de andre tilsynelatende prøver å fikse et problem med romstasjonens vannsystem.

Gå til ISS Live her 

Andre forslag

Foto: skjermbilde

En annen som kanskje burde vært med i Topp 5-listen er Dealey Plaza Cam. Dette kameraet er satt opp der man tror at mannen som skjøt og drepte president Kennedy satt den aktuelle novemberdagen i 1963. Hvis du ikke kjenner så godt til historien, vil det imidlertid se ut som en helt vanlig gate i en amerikansk by nå.

Videre kan vi nevne at Dublin Pub Cam viser deg nattelivet i sentrum av Dublin, mens Prague Cam viser deg turister som åler seg gjennom den tsjekkiske hovedstaden. En dyrepark i USA har dessuten The Giant Panda Cam, som lar deg følge pandaene rundt. 

Norske web-kamerasendinger

Foto: skjermbilde

Det finnes flere norske webkamerasendinger også. For eksempel har Bergens Tidene flere sendinger, blant annet fra Torgallmenningen, Ulriken og Fløyen. Her får du se live-video, mens det vanligste i Norge er at kameraene tar stillbilder med noen sekunders intervaller.

Vil du heller sjekke ut Stavanger, har Aftenbladet også live-video både fra Vågen og Sola flyplass.

Nettsiden Skiinfo har webkameraer plassert på en rekke vintersportssteder, som Geilo, Hemsedal og Trysil. Ellers fant vi få norske som virket spesielt interessante, men hele listen til Earth Cam finner du her.

Kjenner du til flere gode webkamerasendinger? Kom med tips i forumet!

– Dekk til webkameraet ditt!
Selv ekspertene gjør det for å beskytte seg mot hackere »

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen