Se verden med Instaglasses

Se verden med Instaglasses

Kult konsept fra tysk designer.

Instagram er i vinden som aldri før, og det ble stor diskusjon da vi skrev om hvordan The Guardians freelance-journalist Kate Bevan mente at Instagram er ødeleggende for fotografiet. Dagens litt artige Instagram-nyhet er derimot av en helt annen karakter: Instaglasses er et veldig kult konsept, men skal ifølge designeren selv aldri vekk fra tegnebordet.

Les også: Ta bilder på Instagram-vis

Mannen bak idéen, Markus Gerke, har vist fram et par briller som skal kunne simulere de både elskede og hatede Instagram-filtrene. Han ser for seg at det skulle hatt et innebygget kamera med 5 megapiksler oppløsning, og en egen prosessor slik at du kan knipse akkurat det du ser på, raskt scrolle igjennom en haug filtre før du laster opp og deler mesterverket direkte på nett.

For de som tenker at dette er fullstendig far-off, så er ikke konseptet tatt helt ut av lufta: Blant annet Olympus, Google og Apple leker med idéen, og prøver å utvikle såkalte "Smart Glasses" som gir deg "Augmented Reality" - en "utvidet virkelighet" der du har all tenkelig informasjon, rett på øye og kan samhandle med teknologien med for eksempel stemmen. Google har sitt eget prosjekt her og den følgende videoen gir oss kanskje et hint om hva fremtiden vil bringe? (Det er iallfall lov å håpe!)Les også: Er Instagram ødeleggende for fotografiet?

Hva tenker så dere? Er det en inspirerende idé? Om det hadde vært opp til oss, så ville vi vel heller hatt et par briller fra James Bond "The world is not enough"...

Kilde: Markus Gerke via Dpreview.com

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen