Se verden fra en hunds perspektiv
(Bilde: Sony Nordic Images)

Se verden fra en hunds perspektiv

Nytt tilbehør og firmwareoppdatering til Sony HDR-AS 15

AKA-WM1 for håndleddsmontering.
AKA-WM1 for håndleddsmontering.Foto: Sony Nordic Images
AKA-SM1 for montering på surfebrett.
AKA-SM1 for montering på surfebrett.Foto: Sony Nordic Images

Sony slipper i juni seks forskjellige tilbehør til sitt Action Cam HDR-AS15 som gir deg mange nye muligheter for montering og vinkling. I tillegg gir den nye firmware oppdateringen deg blant annet mulighet til å ta opp 60 bilder per sekund i 1080p.

Regi: Fido

Ett av tilbehørene Sony kommer med er AKA-DM1. Dette er en egen hundesele tilpasset mellomstore og store hunder som lar deg se hva de fokuserer på ute på tur. Hjemmefilmene kan nå også få innslag av hvordan menneskets beste venn ser verden fra høstjakta, ferien eller hva det måtte være. Nyttig? Tja. Morsomt? Definitivt!

Handsfree på land og i vann

Trenger du frie hender mens du vil filme deg selv når du sykler, klatrer eller driver en annen sport? AKA-WM1 lar deg montere kameraet på håndleddet og kan rotereres i 16 forskjellig vinkler.

AKA-SM1 er ment for å montere på surfebrett. Den festes med med selvklebende tape på fire forskjellige punkter og har i tillegg en sikkerhetsline som hindrer kameraet i å forsvinne i dypet hvis det skulle bli tatt av en stor bølge. Vinkelen på kameraet kan justeres i form av opp/ned tilt.

Om du skulle miste kameraet mens du er i det våte element vil AKA-FL1 sørge for at du lett finner det igjen uten å måtte bruke resten av dagen på å dykke. Den fungerer som en liten flytevest for kameraet og en tydelig gulfarge gjør at den er lett å få øye på. AKA-FL1 kan også brukes i kombinasjon med AKA-SM1 og AKA-WM1.

ADP-BH1 er et kulehode som tilter og roterer rundt tre akser for å bedre kunne justere vinkelen på kameraet. Denne kan kombineres med undervannshuset som følger med kameraet.

AKA-SF1 er et skjeletthus som lar deg feste kameraet på stativ uten å måtte bruke kameraets medfølgende undervannshus. Passer på alle standard fotostativ med skrukobling. Skjeletthuset gir deg også tilgang til USB, HDMI og jack-utgang når det er montert på stativ.

Nye funksjoner i firmware

Den viktigste funksjonen i firmwareoppdateringen vil nok for de fleste være muligheten til å filme 60 bilder per sekund i 1080p. Dette gir fine, klare bilder når man filmer fartsfylt action. Nytt i oppdateringen er også en undervannsmodus som skal gi mer naturlig hvitbalanse når man filmer under vann og en hørbar bekreftelse i form av tre valgfrie "beep" når man starter eller stopper opptak. Sistnevnte er nyttig hvis man for eksempel har kameraet montert på hjelm og ikke kan se om opptaket har startet.

Les også: Laget verdens minste fisheyekamera

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen