Se vannkjølingen Zalman har laget på egenhånd
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Se vannkjølingen Zalman har laget på egenhånd

Den er ulikt det meste på markedet.

Hardware.no/Las Vegas: Zalmans nyeste kjøleløsning,CI Water Cooler, er et vannkjølingssett som er ferdig montert, med slanger, kjøleblokk, pumpe og radiator. Kjøleren skiller seg fra de fleste andre ferdigmonterte vannkjølingssettene på markedet. Den kommer nemlig ikke med en vanlig radiator, snarere noe som ser ut som en tradisjonell kjøleblokk for vanlig luftkjøling.

Fresk radiatordesign

Radiatorkonseptet er likevel rimelig tradisjonelt. Varmt vann blir sendt i ring rundt i radiatoren, via to rør. Til disse er det så festet en rekke kjølefinner. Dermed ser radiatoren ut som en klassisk luftkjøler, selv om det er en vannkjøler.

– Dette er en helt egen design, laget av oss. Den baserer seg ikke på noe referansedesign fra Asetek eller CoolIT, fikk vi høre fra Zalmans representant på stedet.

Kjøleren er en videreutvikling av CNPS LQ, som har vært Zalmans serie av vannkjølingssett. Settet har også fått en utmerkelse fra CES-messen, for sin design.

Selve kjøleblokken, med innebygget pumpe, ser ganske vanlig ut, det eneste som er nytt der er den blanke metallfinishen.

Kjøleeffekten er det ikke noe å si på. 400 watt skal systemet greie å trekke unna. Det er nok til en hvilken som helst prosessor, samtidig som det er godt med rom for overklokking. Både AMD- og Intel-prosessorer støttes, med det som er av prosessorer tilbake til LGA775-tiden.

Noen pris var ikke kjent for kjøleren, og på spørsmålet om tilgjengelighet fikk vi høre at det trolig ble april for Norge.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen