Se TV-en som endrer form ved et knappeklikk
(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Se TV-en som endrer form ved et knappeklikk

Samsung har presentert en spenstig prototype.

Hardware.no/Las Vegas: Siden fjorårets CES-messe har mange av de store TV-produsentene lansert en eller annen form for kurvet TV, og de fleste har også tatt i bruk OLED-teknologien. Målet med den buede skjermen er å gjøre brukeropplevelsen, og da spesielt ved filmtitting, bedre. Øynene dine får nemlig omtrent samme avstand til både sentrum og ytterkanten av bildet når du ser på den buede skjermen, noe som «suger deg mer inn» i bildet enn en helt flat TV klarer.

TV-ene er imidlertid ekstremt dyre og har et større fotavtrykk enn tradisjonelle flat-TV-er. Dermed  passer de nok ikke inn i alle situasjoner og miljøer. Akkurat dette skal dog Samsungs nye prototype elegant unngå, ved at TV-en rett og slett kan endre form:

– I dag viser vi en ny teknologi vi kaller «Bendable TV», sa Joe Stinziano, viseadministrerende direktør for Samsung Amerika, fra scenen på årets CES-messe. 

Ett klikk, og formen endres

Ved siden av seg hadde han den 85 tommer store prototypen, som ikke foreløpig ikke har noe annet navn enn «Bendable TV». Ikke en eneste spesifikasjon er heller kjent, men vi fikk muligheten til å beskue den i aksjon.

Med et enkelt trykk fra en fjernkontroller kunne det som var en flat TV, enkelt endre form til en kurvet modell. Mekanikk bak panelet skyver nemlig sidekantene ut, slik at den får en kurvet form.

– Det handler om å gi brukeren kontroll over TV-opplevelsen, sa Stinziano, og la til at en slik modell vil la deg tilpasse TV-en til hva du ser på, som for eksempel at den er kurvet når du ser på film.

Det var både spesielt og imponerende å se den flate skjermen plutselig bli konkav, men demonstrasjonen innebar ikke så mye mer enn det.

Både LCD- og OLED-skjermer er i dag tilgjengelig som kurvede modeller, men akkurat hvilken teknologi som satt på innsiden av denne prototypen er ikke kjent.

Usikker fremtid

Nøyaktig hva Samsung planlegger å gjøre med den nye TV-en var det heller ikke mye snakk om. Og om den i det hele tatt forlater prototype-stadiet, noe som slettes ikke er sikkert, vil den nok uansett bli ekstremt kostbar å eie.

En vanlig kurvet OLED-TV kan i dag raskt koste deg 70 000 kroner, og siden Samsungs nye prototype i tillegg har mekanikk på innsiden, bør du nok forvente deg en prislapp som ligger godt over dette.

Samsung liker å vise frem spesielle TV-er på CES:
Se det enorme 4K-beistet de lanserte i fjor »

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen