Dette ser mistenkelig mye ut som en undervannsversjon av Lotus Esprit S1...
Teknofil
Dette ser mistenkelig mye ut som en undervannsversjon av Lotus Esprit S1... (Bilde: Josh Heffner/Skjermbilde fra YouTube/Teknofil.no/montasje)

Se Teslas skjulte James Bond-hyllest

Trykk 007, og Model S-en forvandles til en ubåt.

Tesla Model S har nærmest blitt en landeplage her i ytterkanten av Europa. For ett år siden satte bilen salgsrekord her til lands, og i skrivende stund er 11,1 prosent av Teslas samlede salg av Model S til lille Norge.  Dermed kan det kanskje glede mange å høre at det nå er funnet et aldri så liten funksjon i programvaren til luksusbilen.

Ifølge The Verge kan du nemlig aktivere en James Bond-modus i bilen, som forvandler Model S-bildet på konsollen til en undervannsversjon av James Bonds Lotus Esprit S1.

Tast inn «007»

Det var kanskje ikke planen da du kjøpte det elektriske monsteret, men du har altså fått med en liten overraskelse under panseret. Det sier seg selv at dette ikke faktisk forvandler bilen til en undervannsbil, men at det ser sånn ut i kontrollpanelet.

Alt du trenger å gjøre for å aktivere den artige detaljen, er å holde inne på Tesla-logoen øverst på skjermen, og taste inn «007» i kodefeltet som dukker opp. Alt dette ifølge Josh Heffner, som først viste trikset i denne YouTube-videoen:

Deretter vil du ikke lenger se en vanlig Tesla i fjæringsmenyen, men James Bonds berømte undervannsfartøy fra The Spy Who Loved Me (1977). De vanlige høydeinnstillingene til bilen er byttet ut med dybdeinnstillinger, som går helt ned til «20 000 leagues», trolig en referanse til Jules Verne-klassikeren Twenty Thousand Leagues Under the Sea.

Her taster du inn koden.
Her taster du inn koden. Foto: Josh Heffner/Skjermbilde fra YouTube

At James Bonds ubåt-versjon av Lotus Esprit S1 er skjult i akkurat Tesla Model S er kanskje ikke så rart, ettersom Elon Musk har en helt egen interesse for nettopp den bilen.

I 2013 kjøpte han nemlig akkurat den bilen vi ser i filmene.

Synes du ikke Tesla Model S blir stilig nok?
Slik blir du kongen av «Teslaville» »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen