(Bilde: iFixit)

Se Surface Pro 2 bli revet opp

Kritiseres for å være lite reparasjonsvennlig.

De nysgjerrige sjelene hos iFixit har nå fått Microsofts nye hybrid mellom bærbar PC og nettbrett, Surface Pro 2, inn på verkstedet.

Gjengen pleier å åpne ulike duppeditter og ta en grundig titt under panseret, og de gir dessuten en poengsum for hvor lett det er å reparere tingestene. iFixit var ikke fan av forgjengeren Surface Pro, og heller ikke oppfølgeren får skryt for å være lett å reparere.

Slakt

Slik ser Surface Pro 2 ut uåpnet.
Slik ser Surface Pro 2 ut uåpnet.Foto: Microsoft

iFixit gir nemlig Surface Pro en score på lusne 1 av 10, som er den klart dårligste. Årsaken er at nettbrettets skjerm er vanskelig å fjerne, samtidig som flere nøkkelkomponenter er limt på plass – deriblant batteriet. I tillegg er enheten dandert med hele 90 skruer på innsiden.

Nettsiden bemerker at det egentlig ikke er mange endringer under panseret, og at det først og fremst er den nye Haswell-prosessoren fra Intel som bidrar til å heve batteritid og ytelse.

– Meningsløs kritikk

Nettstedet Ars Technica mener at kritikken fra iFixit er meningsløs. Ifølge dem er Surface Pro 2 en skreddersydd og fullstendig integrert enhet, der designen er lagd for å gi brukerne et best mulig sluttresultat med tanke på for eksempel skjermkvalitet.

De fleste bestanddelene er spesiallagd kun for denne enheten, og reservedeler vil med andre ord være umulig å finne ute i felten uansett, mener Ars Technica. I tillegg trekker de fram at Microsoft selv tilbyr reparasjon eller bytte hvis du skulle være så uheldig å knuse skjermen.

Hva skjuler seg under panseret til Apples nye topptelefon?
Se innvollene til iPhone 5S »

(Kilder: iFixit via Engadget, Ars Technica)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen