Se Seinfeld-showet, som om du var en av kjendisene i salen
Teknofil
(Bilde: skjermbilde VRSE)

Se Seinfeld-showet, som om du var en av kjendisene i salen

VR kan totalt forandre seervanene dine.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi står trolig på terskelen til en ny teknologisk revolusjon, som vil totalt forandre måten vi ser video på. Teknologien gjør det mulig å se med andres øyne, og høre med andres ører. Den gjør deg til en aktiv seer, istedenfor en som passivt følger med på videoen.

Se Jerry Seinfeld-showet som virtuell publikummer.
Se Jerry Seinfeld-showet som virtuell publikummer. Foto: skjermbilde VRSE

Det er selvfølgelig VR vi sikter til – eller «Virtual Reality», på godt norsk. Vi har tidligere nevnt gratisappen VRSE, som gir deg et innblikk i hva teknologien kan brukes til, selv uten VR-briller. Alt du trenger er en smartmobil. Riktignok blir opplevelsen enda bedre hvis du bruker papp-brillene Google Cardboard. Disse koster bare 20 kroner hvis du bestiller via Internett.

Nå har det dukket opp et nytt VR-klipp i VRSE-appen. Her får du se komiker Jerry Seinfeld på scenen i en spesialsending av showet Saturday Night Live. I salen sitter det en rekke Hollywood-kjendiser, som kommer med spørsmål fra alle kanter.

Last ned VRSE: Android / iPhone.

Android-brukere har i tillegg fått tilgang til videoen New Wave.

Virkelighetsnær opplevelse

Selv uten VR-briller får du et inntrykk av hva det dreier seg om. Her har vi snudd oss til venstre, fordi Michael Douglas begynte å snakke fra den kanten.
Selv uten VR-briller får du et inntrykk av hva det dreier seg om. Her har vi snudd oss til venstre, fordi Michael Douglas begynte å snakke fra den kanten. Foto: skjermbilde VRSE

Dette nye klippet viser bedre enn noe annet VR-innhold vi har sett, hvordan VR-teknologien vil endre måten vi ser video på. Her får du rollen som en tilfeldig tilskuer i salen, og må snu deg rundt for å se hvem som stiller spørsmål. Og så tilbake til Jerry Seinfeld. Og så til neste kjendis i salen.

Lyden justerer seg også etter hvem som snakker, slik at du kan høre i hvilken retning du må snu deg for å se personen som snakker. Det blir ganske virkelighetsnært, selv om bildekvaliteten ennå ikke er på langt nær like bra som i virkeligheten.

Igjen, opplevelsen er best med Google Cardboard, men du får likevel et inntrykk av hva det dreier seg om uten. Da blir du sittende og veive rundt i luften med mobilen din isteden.

Hadde vi sett det samme klippet på en TV-skjerm, uten muligheten til å se oss rundt, ville det ikke vært så spesielt. Vi ville neppe fått med oss like mye av spørsmålene og svarene heller. Det er først og fremst det vi mener med at du blir en aktiv seer – at du følger konsentrert med på det som skjer.

Og husk, dette er bare starten. Etter hvert kommer det proffe VR-briller i salg, som Oculus Rift. Dessuten blir også oppløsningen på videoene høyere etter hvert, og innholdet blir mer spennende og mer relevant.

Vi bestilte Google Cardboard fra Ebay - og det funket!
Slik får du dine egne VR-briller for 20 kroner »

(Kilde: VRSE-appen)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen