Se så mye bedre den nye bærbargrafikken er
(Bilde: Varg Aamo, Tek.no)

Se så mye bedre den nye bærbargrafikken er

Vi har testet Nvidias nye grafikkbrikker.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Høsten er årstiden for å gå i fjellet og se bladene på trærne bli gule og pene. Det har seg imidlertid også slik at høsten i det siste har vært tiden på året da grafikken i spillene dine blir langt penere. Høsten 2014 er intet unntak, og i skrivende stund er splitter nye grafikkbrikker på vei inn i det som kan krype og gå av bærbare spillmaskiner. 

Nvidia lanserte for bare noen uker siden sin nye 900M-serie med grafikkbrikker. Denne nye generasjonen går under navnet Maxwell og byr på GTX 970M og GTX 980M-brikkene. Ifølge Nvidia skal disse være dobbelt så energieffektive som den forrige Kepler-generasjonen og gi deg hele 80 prosent av ytelsen som et fullblods skjermkort for stasjonære gir – bare i en langt mer kompakt utgave denne gangen.

Les alt om Nvidias nye grafikkbrikker:
Skal gi bærbare nesten like god grafikk som stasjonære maskiner »

Selv om lanseringen akkurat har funnet sted, har vi allerede fått kloa i ett av de nye beistene med Nvidias 980M-brikke innabords, nemlig Multicoms Kunshan P170S.

Vi var selvsagt nysgjerrige på hvordan 980M-brikken, som er den nye kongen på haugen i bærbare maskiner, klarte seg mot gårsdagens kjemper. Før vi er klare med en fyldig test av hele maskinen deler vi derfor de foreløpige testresultatene våre med dere, så dere selv kan se hvor god grafikk vi kan vente oss utover høsten.

I 3DMark får vi se noe ganske spektakulært. Nvidias éne 980M legger seg omtrent på nivå med de to 780M-brikkene som hold hus i Alienwares forrige tungvekter. Moro er det også å se differansen ned til 880M-brikken i MSI GT70, og videre ned til 780M-brikken som sitter i Asus' G750JH

Også i spilltestene våre, Hitman Absolution og Metro 2033, ser vi at 980M-brikken gjør det bra. Den formelig akterutseiler konkurransen i Hitman Absolution, mens i Metro-spillet er ledelsen noe mer diskutabel. 

Det gjenstår å se hva den nye skjermbrikken har å si for temperaturer og støy. Vi kommer snart tilbake med en større test av hele Multicoms Kunshan P170S, så følg med.

Multicom er ikke alene om å tilby maskiner med Nvidias nye grafikkbrikker »
Asus kan blant annet stille med dette monsteret »

Multicom Kunshan P170SM-A-CFB7

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen