I stedet for varme pølser, får du skreddersydde 3D-objekter med «Kiosk 2.0». (Bilde: Unfold)

Se opp for den rullende 3D-skriveren!

Bestill skreddersydde objekter fra 3D-kiosken.

3D-printere har blitt stadig mer utbredt de siste årene. Disse maskinene kan skrive ut leker, verktøy, klær og mye annet. Men teknologien og apparatene er fremdeles langt fra allemannseie. Det er med andre ord ikke bare å gå bort til en kiosk på gata og bestille en tredimensjonal figur etter eget ønske. Eller?

Dette kan det nå bli en endring på, hvis visjonen til det belgiske selskapet Unfold blir utbredt virkelighet. På samme måte som en trillende pølsekiosk, ønsker Unfold å tilby forbrukere 3D-printing gatelangs. Selskapet har til og med skapt «Kiosk 2.0» for å demonstrere konseptet i praksis.

Inspirasjon fra New York

Selskapet hevder at inspirasjonen til den mobile 3D-printeren kom fra de mange pølseforhandlerne man ser gatelangs i New York City. 3D-printeren er altså festet til en tradisjonell trehjulssykkelramme, og kan skanne og skrive ut 3D-objekter på bestilling – uansett hvor kiosken tar veien.

Unfold har i tillegg tryllet sammen et verdensomfattende nettverk av designere som deler en database med sine 3D-design. Her kan kunder få tilgang via kiosken og bestille objekter etter eget ønske.

Kommer den til din by?

Dessverre har ikke Unfold annonsert noen planer om å gjøre Kiosk 2.0 kommersielt tilgjengelig, men det er likevel ingen grunn til å fortvile. Konseptet er like enkelt som det er genialt, og det er derfor høyst sannsynlig at du kommer til å se noe lignende fra andre aktører i den ikke altfor fjerne framtiden.

Se flere bilder av Kiosk 2.0 hos Unfold.be.

(Kilde: Cool Hunting)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen