Se One World Trade Center bli bygd på 2 minutter
Teknofil
(Bilde: Earth Cam)

Se One World Trade Center bli bygd på 2 minutter

Timelapse-film dekker 11 år med skyskraper-bygging.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

One World Trade Center i New York er den høyeste bygningen på den vestlige halvkulen, og merkbart høyere enn alle de andre bygningene på New York-horisonten.

I forbindelse med åpningen av observatoriet i toppen, har Earth Cam gitt ut en stilig timelapse-film som viser konstruksjonen av det imponerende byggverket:

Grunnsteinen ble lagt i 2004

One World Trade Center ligger der de kjente «tvillingtårnene» sto frem til 11. september 2001, da de ble ødelagt i verdens mest kjente terroristangrep.

Bygningen sett fra Hudson-elva.
Bygningen sett fra Hudson-elva. Foto: Joe Mabel

Grunnsteinen ble lagt i 2004, men byggingen startet ikke skikkelig før i 2006. Regner man med spiret i toppen, er One World Trade Center 546,2 meter høy.

Det høyeste punktet på selve taket rager 417 meter over bakken, mens den øverste etasjen «bare» er i 386,5 meters høyde. Bygningen har 104 etasjer.

Den fjerde høyeste bygningen i verden

Dette er den fjerde høyeste bygningen i verden. Verdens høyeste bygning er Burj Khalifa i Dubai, der toppen er hele 828 meter over bakken.

Men også der er det et betydelig stykke ned fra toppen av bygningen til den høyeste etasjen som er i bruk – den befinner seg 584.5 meter over bakken.

En skulle tro dette var høyt nok for de fleste, men i Saudi Arabia jobber de med en bygning som etter planen skal bli over én kilometer høy. Bygningen heter Kingdom Tower, og skal etter planen stå ferdig i 2019.

Også i Kina bygges det skyskrapere
Se en 56 etasjers høy bygning reises på kun 19 dager »

(Kilde: Youtube via Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen