«Gravity»-utstillingen til kunstneren Michael Haussman viser oss hvordan tyngdekraften virker inn på menneskekroppen. (Bilde: Paul Young / YouTube)

Se nakne mennesker hoppe i sakte film

Fascinerende video med 2000 bilder i sekundet viser tyngdekraftens voldsomme effekter.

Sir Isaac Newton fikk visstnok et eple i hodet en gang, og dermed var debatten om tyngdekraft startet. Det er liten tvil om at den har en temmelig sterk innvirkning på oss, og forskere har for eksempel funnet ut at tyngdekraften i aller høyeste grad påvirker utviklingen av liv.

Kunstneren Michael Haussman viste nylig en dramatisk illustrasjon av dette fenomenet på en kunstutstilling i Los Angeles, med et virkemiddel som åpenbart er kraftig kost for mange folk: Nakne mennesker. Se videoen i bunnen av saken.

Drøy bildefrekvens

Aldri før har du sett valker, muskler, cellulitter og andre anatomiske egenskaper ved mennesket på denne måten. Haussmann fikk fem modeller til å hoppe på en trampoline, mens han filmet dem i 2000 bilder i sekundet.

For å sette dette litt i perspektiv: Den tradisjonelle bildefrekvensen på filmer er 24 bilder i sekundet. Storfilmen Hobbiten, som nylig gikk sin seiersgang på kino, ble vist i 48 bilder i sekundet.

Med 2000 bilder per sekund går det med andre ord an å fange opp detaljer vi ellers aldri ville ha sett med det blotte øyet. Du har sikkert sett slik høyhastighetsfilm i TV-serier som Mythbusters, og nå kan du altså se det i full bravur, rettet mot menneskekroppen.

Dramatiske effekter

Utstillingen beskriver det hele som følger:

Denne utforskingen i sakte film avslører de sjokkerende effektene tyngdekraften har på kroppen vår. Det du vanligvis går glipp av i løpet av et øyeblikk, blir fanget opp på en poetisk måte i ekstrem høyhastighetsfilm, mens tyngdekraften tar tak og drar kroppen ned mot jorda. Dette får huden, cellulittene, musklene og ansiktsuttrykkene til å synke ned, som om personen plutselig har blitt tretti år eldre.

Det ser ut som en spesialeffekt når kraften sprer seg fra beina og opp, og gjør kroppen rynkete og hengende, med et slitent, eldre ansikt som er nedbrutt og utslitt.

Nøyaktig motsatt effekt og følelse gjør seg gjeldende når personene blir gjort vektløse og satt fri. Vi kan se at kroppen blir ungdommelig og gleder seg i sitt uttrykk og feilfrie hudtekstur, mens den flyter vekk fra jorda. Alle fysiske og følelsesmessige uttrykk ser ut til å flyte uanstrengt oppover, i en positiv og vakker retning.

Det er best at denne utstillingen ikke dukker opp på Facebook:
Nakenbilde fikk kunstgalleri blokkert på Facebook »

Se videoen av kunstutstillingen selv på YouTube:


(Kilder: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen