Se Minecrafts verden bli til på stuebordet
Teknofil
(Bilde: Microsoft)

Se Minecrafts verden bli til på stuebordet

I en av de kuleste demonstrasjonene av Microsoft Hololens til nå.

Microsoft Hololens er et hodesett som legger tegninger og figurer oppå den virkelige verden – såkalt «augmented reality», eller «utvidet virkelighet». Systemet kjører Windows 10, og trenger ikke å være koblet til noen datamaskin eller mobil for å fungere.

Moro på E3

Den amerikanske giganten har allerede vist hvordan Windows 10 fungerer med Hololens, men på gårsdagens presentasjon i forbindelse med spillmessen E3 gjorde de noe som mange vil oppfatte som enda kulere.

De demonstrerte nemlig hvordan Minecraft fungerer med systemet. I denne videoen kan du se hvordan det tar seg ut – hopp til 1:20 for å se de virkelig imponerende saken:

Demonstrasjonen startet med det som har sett før – Mojang-representantene Lydia Winters og Saxs Persson spilte Minecraft som vanlig, men i stedet for å spille det på en skjerm brukte Persson en ledig del av veggen for spillbildet.

En miniatyrverden på bordet

Men da de tok spillet over på et bord, begynte publikum å måpe. Da så vi nemlig hvordan verden ble bygd opp i tre dimensjoner, og kunne manipuleres og zoomes inn på.

Ikke bare det, men samtidig spilte Lydia i samme verden på normalt vis, og vi kunne se hvordan hun løp rundt og gjorde ting som en liten maur i en miniatyrverden.

Verden og kameraet kan manipuleres både med hendene og stemmen, og det ser ut som systemet registrerer hva du ser på slik at du kan manipulere dette ved hjelp av stemmekommandoer.

Hvor hensiktsmessig det er å spille Minecraft på stuebordet vet vi ikke, men kult er det i alle fall!

Ta også en titt på Microsofts forrige Hololens-demonstrasjon »

(Kilde: Youtube)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen