SE med Cybershot

Annonsør­innhold
Les hele saken »


(Klikk for større bilde)

Sony Ericsson vet å slå på stortrommen når det først gjelder, og kunne i dag lansere ikke mindre enn seks nye telefoner for det globale GSM-markedet. Lanseringen, som fant sted i flere hovedsteder i verden, blir Sony Ericssons store vårslipp dette året og skjer som en oppkjøring til årets CeBIT-messe i Hannover i Tyskland i mars.

Godbiten i dagens lansering er uten tvil K800, som lenge har vært kjent som rykte under kodenavnet "Wilma". Denne modellen vil bli selve flaggskipet i Sony Ericssons nye portefølje for 2006 og blir nok mest sannsynlig en av de mest spennende mobiltelefonene vi får se dette året.

3,2 megapiksler og Cybershot
En av de mest spennende funksjonene på K800 er det interne kameraet, som kan ta bilder i en oppløsning på hele 3,2 megapiksler. I tall vil det si en oppløsning på 2048 x 1536 punkter. I likhet med Sony Ericssons K750i vil K800 ha autofokus, samt at K800 også får bildestabilisator. Denne funksjonen er kjent fra mer avanserte kompaktkamera og hindrer uskarpe bilder om du skulle være ustø på hånden når du tar bilde.

I tillegg til det kommer K800 med en helt ny kamerafunksjon kalt BestPic. Denne funksjonen, som er utviklet av Sony Ericsson, gjør at kameraet automatisk tar ni bilder i full opppløsning i løpet av ett sekund. Bildene vil så vises på skjermen, og du kan selv velge det bildet du foretrekker ut i fra de ni. Sony Ericsson presiserer i sin pressemelding at det per dags dato ikke finnes noe fullblods digitalkamera som kan utføre noe lignende.

I tillegg vil K800 ha Xenon-blits med mulighet for å unngå røde øyne, samt et linsedeksel som beskytter kameralinsen når kameraet ikke er i bruk. Det skal forøvrig nevnes at K800 har såkalt aktiv linsebeskyttelse, som innebærer at kameraet startes med en gang du drar ned linsebeskyttelsen.

En av de største nyhetene er til tross for det overnevnte at K800 vil selges under merkenavnet Cybershot, som hittil har vært forbeholdt Sonys digitalkameradivisjon. Med det så knytter Sony Ericsson seg ytterligere opp mot moderselskapet Sony, slik de har gjort med Walkman-merkenavnet.

Stor fargeskjerm og mediastøtte
Men K800 har mer å by på enn bare kamera. Telefonen kommer med en to tommers TFT-skjerm, med en skjermoppløsning på 240 x 320 punkter. Med en skjerm på denne størrelsen vil K800 egne seg godt til både video-visning og fjernsyn via 3g.

K800 har selvfølgelig mp3-spiller, med støtte for de fleste større musikkformat som mp3, aac, aac+ og eaac+. I tillegg skal telefonen ha FM-radio med RDS-støtte. RDS-støtten sørger for at antennen kontinuerlig retter seg etter optimalt signalmottak, samt at du får oppgitt navnet på stasjonen du lytter til.

K800 vil også komme med Java midp 2.0. Tross rykter i forkant virker det ikke som K800 vil komme med GoForce 3D-brikke. Dette vil kanskje skuffe mange spillentusiaster som gjerne skulle sett nok en telefon med grafikkort på linje med en finner i Sony Ericsson W900i.

Som vi skrev i vår nyhet omkring ryktene rundt K800, så bruker K800 den nye minnestandarden Memory Stick Micro. Dette tyder på at Sony Ericsson velger å gå bort fra Duo-standarden, som fysisk er langt større men som også tilbyr langt høyere minnekapasiteter. Micro vil i første omgang finnes i størrelse på opptil 1 GB, men vil forhåpentligvis komme i større størrelser ved en senere anledning. K800 har i tillegg 64 MB med internminne.

K800 støtter plug&play, og du kan dermed koble telefonen til datamaskinen og bruke den som en ekstern lagringsenhet.


(Klikk for større bilde)

3g, blåtann og html-nettleser
Som nevnt innledningsvis så vil K800 ha 3g, og vil dermed ha støtte for nedlasting i høy hastighet samt bedre talekvalitet enn vanlige GSM-telefoner. I tillegg har telefonen et VGA-kamera på forsiden som brukes til videosamtaler. Dessverre mangler EDGE, og du vil måtte benytte deg av GPRS klasse 10 utenfor 3g-nettet.

Med K800 kan du endelig legge WAP-nettleseren på hyllen. K800 kommer nemlig med en komplett html-nettleser som kan lese nettsider som både Aftenposten, VG og Amobil. I tillegg følger det med en RSS-leser som leser sider i RSS-format. Dette er en stor fordel siden du da slipper å oppsøke nettsidene, men i stedet får inn nyhetene på telefonen fortløpende.

En ny funksjon fra tidligere K-modeller er at K800 har mulighet til å skru av mobilantennen, en funksjon som ofte refereres til som flymodus. Som navnet tilsier så er funksjonen ment for at du skal kunne bruke telefonfunksjonene i situasjoner der mobilantenner må være avslått, som i for eksempel fly.

Ellers vil K800 få blåtann 2.0 med støtte for trådløs stereolyd, infrarød overføring og en kontakt for tilkobling av ekstern antenne.

Størrelsen på K800 vil være 10,6 x 4,7 cm i høyden og bredden, mens telefonen vil bli henholdsvis 1,8 og 2,2 cm i dybden alt ettersom hvor man måler. Vekten vil bli noe voldsomme 115 gram.

Egen versjon uten 3g
Ettersom mange land enda ikke har et fungerende 3g-nett, vil K800 komme i en egen GSM-versjon med EDGE i land uten 3g-nett. Denne versjonen vil bli hetende K790, og eneste synlige forskjell er at K790 ikke har kamera på fremsiden. K790 vil i følge Mats Nevelius i Sony Ericsson Norge, mest sannsynlig ikke komme til Norge.

K800 vil komme i andre kvartal i år, og prisen vil i følge Nevelius ligge på rundt 5000 kroner.

(Kilder: Sony Ericsson)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen