Med LGs brede EA93-skjerm kan du dele opp bildet i fire og motta signaler fra to ulike kilder. (Bilde: LG)

Se LGs ultrabrede PC-skjerm

EA93 deler opp bildet som en lek.

Mange produsenter har forsøkt å blåse liv i salget av TV-er med det ekstra brede sideforholdet 21:9, men det har aldri blitt noen eventyrlig suksess.

De siste par årene har vi i tillegg sett økt satsing på formatet i PC-skjermenes verden. Nå slår sørkoreanske LG på stortromma og proklamerer det de hevder er verdens første 21:9-monitor med fireveis deling og helt lik fargegjengivelse.

For kontorister og videoentusiaster

Foto: LG

EA93 er navnet på den brede, IPS-baserte skjermen, som ellers kan notere seg en størrelse på 29 tommer og en oppløsning på 2560 x 1080 piksler.

Bruksområder for en slik bredde er mangfoldige, fra å se filmer med et sideforhold på 2.39:1 til kontorarbeid og krevende videoredigering uten bruk av to skjermer.

En av de spesielle funksjonene med EA93 er at den innebygde programvaren kan dele opp bildet i fire for rask sammenligning mellom for eksempel ulike videoer og grafikkarbeid. Den tar også imot signaler fra to forskjellige eksterne enheter uten problemer.

Mens et signal fordelt på to skjermer kan gi bittesmå forskjeller i farger og nyanser, skal EA93s Dual Link-funksjon viske ut slike proff-problemer. I tillegg fjernes mellomrommet mellom bildene som du må leve med når du bruker to skjermer.

Spesifikasjoner
Størrelse
29 tommer
Sideforhold
21:9
Oppløsning
2560 x 1080 piksler
Paneltype
LCD/IPS
Lysstyrke
300 cd/m2
Innsynsvinkler
178° / 178°
Responstid
5 ms (g2g)
Tilkoblinger
DVI-D, 2 x HDMI (1 x MHL), 4 x USB 3.0, DisplayPort

Pris og tilgjengelighet

EA93 ble først presentert i slutten av august og var senere stilt ut på IFA-messen i Berlin, men dukker opp nå i Sør-Korea. Om du tilfeldigvis skal på ferie dit, kan du snappe med deg skjermen for 690 000 won, det vil si litt over 3600 norske kroner.

Du kan også vente på at den brede skjermen dukker opp på disse breddegrader litt senere i år eller på nyåret, men LG har ikke frigitt noen prislapp her.

(Kilde: LG)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen