«I den stille uke»
«I den stille uke» (Bilde: Bildekritikkbruker «Smort1»)

Se lesernes beste påskebilder

Vi har kåret vinnerne av vår fotokonkurranse.

Før påske inviterte vi våre trofaste bildeforumbrukere til å dele sine beste påskebilder med oss på Bildekritikken, og blant mange flotte forslag har vi valgt ut fem stykker som får et halvt års gratis abonnement på Tek Ekstra.

Bildene presenteres i tilfeldig rekkefølge. Klikk på bildene for å åpne dem i full oppløsning.

Her kan du se alle bildene som ble sendt inn, lese fotografenes egne kommentarer og se metadata som lukkertid, blender og ISO »

«Påskekrim»

Får vi rakk å se tittelen på bildet tenkte vi for oss selv at her var det vel kanskje mer påskekrim enn påskekos, til tross for at vedbod og gammelt tregulv får oss til å tenke på hyttetur. Øksa på stolen i kombinasjon med den gamle kroken på en tykk kjetting er virkelig uhyggelig. Bildet er veldig pent lyssatt, der den gamle stolen, øksa og kjettingen fremheves pent mot en mørkere bakgrunn.

«Påskekrim».
«Påskekrim». (Foto: Morten Syreng)

«Påskefjellet»

Her har en av Bildekritikkens faste bidragsytere, «Smort1», flyttet kameraet over tregrensa og tatt et flott landskapsbilde vinternorge verdig. De flotte fjellene står komposisjonsmessig sterkt i landskapet, og den spisse fjelltoppen i bakgrunnen gir bildet en veldig fin dybde. Solen treffer fint slik at den tydelig tegner opp det grove landskapet, og bildet har en dus blåfarge som gjør det behagelig å se på.

«Påskefjellet».
«Påskefjellet». Foto: Bildekritikkbruker «Smort1»

«Appelsinbåter»

Her viser fotograf David Øhre Andersen at mye kan sies med lite. Appelsinen hører så selvskrevent med til påsken, at sammen med sollyset og sneen går tanke umiddelbart til mang en skitur. Den sterke oransje fargen står i svært pen kontrast mot de blå skyggene bak i bildet, samtidig som benken og overgangen mellom lys og skygge skaper veldig pene diagonale linjer i bildet. En stor blenderåpning sørger for at bakgrunnen blir så myk og fin at den så og si bare er et vagt slør.

«Appelsinbåter».
«Appelsinbåter». Foto: David Øhre Andersen

Vil du se flere flotte bilder? Flere ganger i uken velger vi ut «Dagens bilde» fra bildekritikken, og de kan du sjekke her »

«Påskeliljeenga»

Her har Rune Kristiansen foreviget enga av «ville» påskeliljer som de har i nærheten av der de bor, og resultatet er svært vellykket. Bildet er godt eksponert, og det sterke sollyset sørger for veldig pene kontraster. Skyggene er passelig mørke, slik at de bidrar til å tegne opp et mønster i bildet, uten at de skjuler for mye. Det som kanskje er mest interessant, og morsomt med dette bildet er måten alle buntene av påskeliljer danner et slags mønster, nesten som på en bordduk eller en gardin. Så får det være opp til seerne å avgjøre om de ville synes en slik bordduk ville vært pen å ha i hus, bildet ble i alle fall veldig flott.

«Påskeliljeenga».
«Påskeliljeenga». Foto: Rune Kristiansen

«I den stille stue»

Det siste, men definitivt ikke minste bildet er Bildekritikkbruker «Smort1»'s andre utvalgte i denne lille påskekonkurransen. Her får vi presentert et storslått landskap som strekker seg fra sjøen, til skogen, til de nakne, snøkledde fjelltoppene og så helt opp i skyene. Pent fordelt lagvis oppover i bildet, der fjellene utgjør den bredeste stripen og dermed oppfattes som hovedmotivet. Også dette bildet har god dynamikk og et pent samspill mellom lys og skygger, noe som forsterkes av det delvise skydekket som henger lavt over landskapet.

«I den stille uke».
«I den stille uke». Foto: Bildekritikkbruker «Smort1»

Delta i Bildekritikken, lær og vinn premier

I vårt bildeforum Bildekritikken kan du laste opp dine egne bilder, og få innspill, ros og forbedringsforslag fra andre fotografer på alle nivåer. Du kan analysere andres bilder, og gjennom det lære å se dine egne med mer kritiske øyne. Det er veldig lærerikt, terskelen er lav og tonen fotografene i mellom er både hjelpsom og hyggelig.

Flere ganger ukentlig kårer vi bilder til «Dagens bilde», som vinner et gavekort til en forstørrelse fra konkurransesponsor Japan Photo.

Klikk her hvis du vil se bildene som ligger inne i Bildekritikken, og lese mer om hvordan du selv kan bli med »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen