Se, iPhone blir spillkonsoll

Dette er de første dingsene med Apples nye spill-løsning.

Både Logitech og Moga hevder at de i dag er først ute med å lansere en spillkontroller til iPhone 5, 5C og toppmodellen 5S, samt iPod Touch. De nye dingsene er kompatible med Apples spillkontroller-rammeverk til iOS7.

Lignende løsninger har vært tilgjengelig til Android i flere år, med Bluetooth-tilkobling, men har ikke fått den helt store oppslutningen foreløpig. Derimot ble Sony Ericssons "PlayStation-mobil", Xperia Play, godt mottatt i 2011.

Les test: Sony Ericsson Xperia Play - PlayStation-mobilen imponerer

Kan de nye spill-dingsene til iOS7 ta mobilspill enda et steg videre? Vi starter med Logitech Powershell.

Logitech Powershell.
Logitech Powershell.Foto: Logitech

Enkel utforming

Logitechs spillkontroller for iPhone består av en såkalt D-pad på venstresiden, som sannsynligvis blir brukt til å navigere eller styre i spillene. På høyresiden sitter fire knapper, merket X, Y, A og B.

Er du vant til Xbox 360 kan det imidlertid være forvirrende at Logitech har brukt de samme fargene, bare på "feil" plass. Nederst er A-knappen rød, mens grønn har blitt rød, og sitter her til venstre. Gul Y fra Xbox har blitt blå, og dermed har X-en i stedet blitt gul ... Uansett, dette kan muligens kreve litt tilvenning. Logitech Powershell har også pekefingerknapper ("shoulder buttons").

Ellers består spilldekselet av en batteripakke på 500 mAh, som skal gjøre det mulig å spille mye lenger enn du kan i dag før du må lade. Lade kan du for så vidt gjøre selv om iPhonen er koblet til kontrolleren.

9 av 10 spiller på mobilen

Ehtisham Rabbani, direktør i Logitech sin spillsatsing, hevder i en pressemelding at deres nye dings vil gi en ekte spillfølelse også på mobilen. Som en fullverdig håndholdt spillkonsoll.

– Vår forskning viser at 87 prosent av de som bruker iPhone og iPod Touch, spiller. Det er ingen tvil om at spill på mobile plattformer er rådende, og vi mener det er på tide å revolusjonere spillopplevelsen, sier Rabbani i pressemeldingen.

Foreløpig støtter Logitech Powershell iPhone-spill som Bastion, Fast & Furious 6: The Game, MetalStorm Aces, Galaxy On Fire 2 HD, og Nitro.

Veiledende pris på Logitechs "spillkonsoll" til iPhone skal være 799 kroner, og den kommer i butikk i starten av desember. Fra Logitechs hjemmesider kan du for øvrig forhåndsbestille den, men da er den en snau hundrelapp dyrere enn det som oppgis i pressemeldingen.

Moga lanserer også "verdensnyhet"

Moga Ace Power.
Moga Ace Power.Foto: Moga

Logitech hevdet av at de var aller først ute med en slik løsning for iOS7, men det er de neppe. I beste fall må de dele æren med Moga, som ifølge IDG.se ble først i verden med sin kontroller i går. Det interessante er heller at du får minst to valgmuligheter hvis du er på utikikk etter en slik dings til din iPhone.

Det er visse forskjeller på de to dingsene også. Mogas spillkontroller Ace Power har to analogstikker (en på hver side) i tillegg til en D-pad. Sånn sett ligner denne mer på det du kjenner fra Xbox eller PlayStation. På høyre side sitter XYAB-knapper med samme fargekoder som på Logitechs kontroller.

Fargene er faktisk en av mange standarder som Apple har satt i sitt rammeverk, hvor det virker innlysende at de vil prøve å etterligne de tradisjonelle konsollkontrollerne. Både Logitech Powershell og Moga Ace Power er tilsynelatende på størrelse med en Xbox- eller PlayStation-kontroller, men de trekkes ut på midten for å koble til en iPhone.

På listen over spill som støtter Apples spillkontroller-rammeverk, og som angivelig skal fungere bra med Moga Ace Power, finn vi Asphalt 8: Airborne, Bastion, Dead Trigger 2 og Oceanhorn.

Prisen på Moga Ace Power skal være 99 dollar, altså rundt 600 kroner.

Ønsker du deg en slik mobilspill-dings til jul? Kommenter i forumet!

Les også: Ti teknogaver til under tusenlappen

(Kilder: Pressemelding, IDG.se, Moga)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen