Madonna skriver under på en erklæring, på ekte Madonna-vis.
Teknofil
Madonna skriver under på en erklæring, på ekte Madonna-vis. (Bilde: TIDAL)

Se hvorfor TIDAL-lanseringen blir slaktet i USA

- Vi skal redde musikkbransjen, sier kjendisene.

En gjeng stjerner fra den amerikanske musikkindustrien har kommet sammen for å promotere Amerika-lanseringen av den norskfødte musikkstrømmetjenesten TIDAL.

Store navn i musikkindustrien har lenge vært svært skeptiske til Spotify, hvor de mener de ikke får nok betalt når brukere strømmer musikken deres. Det er hovedsakelig Spotifys gratistjeneste artistene hater.

TIDAL leverer ingen slik gratistjeneste. I stedet har den to abonnementer. Det ene koster like mye som Spotifys premium-tjeneste, mens det andre koster det dobbelte. Til gjengjeld tilbys musikken der i CD-kvalitet (FLAC-format).

Pressekonferansen har fått kritikk

I en pressekonferanse som har fått gjennomgå i amerikansk media finner vi blant annet Usher, Daft Punk, Madonna, Rihanna, Nicki Minaj, Kanye West, Chris Martin og Deadmau5, samt Alicia Keys som står for all praten.

Du kan se hele den pinlige affæren i en Youtube-video som kollega Taylor Swift har lagt opp, riktignok med flere irriterende reklamepauser. Alternativt kan du stikke innom amerikanske Tidal, der seansen for øyeblikket er på forsiden.

Woooo!

– Utrolig!

Alicia Keys er tydeligvis i hundre, og starter talen sin slik:

– Dette er utrolig, jeg mener, dette er så kraftig og jeg tror alle oss som er i dette rommet føler samme slags energi. Alle vi her oppe sier «wow» akkurat nå, «se på dette, se hvordan vi kan klare dette sammen».

Slik er TIDAL på PC-en.
Slik er TIDAL på PC-en.

Artistene som filmes ser imidlertid ikke like imponert ut. Keys fortsetter imidlertid med sitater og store ord, om hvordan musikk kan endre verden og hvor mye kjærlighet folk har til musikk. 

– Oppdraget vårt handler om mer enn forretningsvirksomhet, mer enn teknologi. Intensjonen vår er å ta vare på musikkens viktighet i verden, sier hun, før hun går tilbake til talen om hvor fantastisk musikk er.

Poenget med alt dette er at TIDAL skal «opprettholde musikkens verdi» – altså sikre at musikk ikke blir for billig. Dette mener hun er det beste for industrien, og dermed også forbrukerne.

Rent praktisk forteller hun at TIDAL vil tilby eksklusivt innhold som ikke vil kunne finnes noen andre steder (lovlig, i alle fall).

Alle skriver under på en deklarasjon

Hun avslutter med et sitat fra den tyske filosofen Friedrich Nietzche (1844-1900): «Uten musikk ville livet vært en misforståelse». Det var imidlertid neppe noe slikt som dagens milliardindustri han hadde i tankene da han sa det.

TIDAL og norske WiMP er nesten identiske. TIDAL er øverst, WiMP er nederst.
TIDAL og norske WiMP er nesten identiske. TIDAL er øverst, WiMP er nederst.

Etterpå skriver alle artistene på scenen under en slags deklarasjon som ikke forklares nærmere, og Madonna gjør det til og med med det ene beinet sitt på bordet.

Tidal er en søstertjeneste til norske WiMP, som i praksis tilbyr samme tjenester. Ettersom TIDAL også er lansert i Norge, lurer vi på om tjenesten vil erstatte WiMP på sikt.

Den amerikanske rapperen Jay Z har kjøpt eierne bak begge tjenestene, svenske Aspiro AB.

TIDAL-lanseringen markeres også på andre måter
Derfor har alle stjernene har fått lyseblå Twitter-profiler

(Kilde: Gawker)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen