Atlas-roboten viser frem nye kunster.
Teknofil
Atlas-roboten viser frem nye kunster. (Bilde: ihmcRobotics/YouTube)

Se hvordan Googles avanserte menneskerobot takler ekstra vanskelig terreng

Atlas gjør atter nye fremskritt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den har nok enda et stykke igjen til forbrukermarkedet, men fremskrittene til Googles humanoide-robot Atlas gjør det stadig mer fristende å få kloa i et eksemplar. Nå har den avanserte maskinen tatt enda et skritt i retning menneskelige egenskaper, melder blant andre The Next Web.

I en fersk video lastet opp på YouTube demonstreres robotens imponerende evne til å forsere ekstra vrient terreng, nærmere bestemt et antall lecablokker med kantene opp.

Menneskelignende balansegang

Omtrent som et menneske er maskinen i stand til å «føle» seg frem ved å plassere foten på det svært ujevne underlaget og deretter justere vektfordelingen på en slik måte at balansen opprettholdes mellom stegene. På samme måte som en person ville gjort benytter roboten også armene til å stabilisere seg selv underveis.

Foto: ihmcRobotics/YouTube

Atlas-roboten har gjennomgått mange oppgraderinger siden unnfangelsen av prosjektet, og fikk i fjor blant annet sterkere ledd, bedre motorikk, innebygget batteri og mer avanserte datamaskiner som gjør den mer intelligent når det gjelder å oppfatte omgivelsene.

Kan bli lenge til forbrukerprodukt

Dessverre kan det nok gå en stund før forbrukere får glede av teknologien. Årsaken til at Google nå ønsker å kvitte seg med Boston Dynamics skal nettopp ha vært at de ennå ikke er i nærheten av å lage et salgbart produkt det går an å tjene penger på, som var Googles intensjon i utgangspunktet.

Boston Dynamics har imidlertid mottatt interesse fra store selskaper som blant andre Amazon og Toyota, som muligens ønsker å bruke teknologien til forbrukerrettede produkter. Den nyeste videoen av Atlas som forserer det vanskelige underlaget kan du se under.

Atlas gjennomførte et annet kunststykke tidligere i høst: Se roboten balansere på ett bein »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen