Se hvordan en snøkrystall blir til
(Bilde: Vyacheslav Ivanov)

Se hvordan en snøkrystall blir til

Vakker timelapse-video tatt gjennom mikroskop.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Timelapse er et kunsterisk verktøy som ofte kan gi fantastiske inntrykk, og det finnes sågar også egne dataprogrammer som kan hjelpe deg med å lage stilige, proff-aktige timelapse-videoer.

Nå melder nettstedet io9 om en ny timelapse-video som benytter teknikken til å vise oss detaljene i en prosess vi aldri ellers får innblikk i, nemlig den delikate tilblivelsen til en snøkrystall.

Krystallformasjon i mikroskop

Det er russiske Vyacheslav Ivanov som står bak den kreative videoen, hvor vi i mikroskopisk detalj blir vitne til hvordan iskrystallene dannes. Videoen er to minutter lang, tonesatt og det fascinerende perspektivet gjør klippet ganske enkelt vakkert, om ikke nesten poetisk i formen.

Det kunne vært artig å vite akkurat hvordan fotografen laget den forførende videoen, men dessverre ser det ikke ut til at han valgt å offentliggjøre de tekniske detaljene i denne omgang.

Som man ser tydelig i videoen er de individuelle snøkrystallene fullstendig gjennomsiktige, og det er det høye antallet reflekterende overflater på krystallene som gjør at snø fremstår som hvitt.

Vyacheslav Ivanov har for øvrig laget et antall andre kreative videoer hvor han leker seg mønstre og former, blant annet en stilig video med magnetisk væske, som du kan se på Vimeo-siden hans. Snøkrystall-klippet kan du se under.

Har du lyst til å lage timelapse-videoer?
Her er alt du trenger å vite »

snowtime from Иванов Вячеслав on Vimeo.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen