Stadig flere satser på en karriere innenfor profesjonell PC-spilling, også kjent som esport.
Teknofil
Stadig flere satser på en karriere innenfor profesjonell PC-spilling, også kjent som esport. (Bilde: Free to Play/Valve)

Se hvordan det er å leve som en spillproff

Esport-dokumentaren «Free to play» har blitt lagt ut gratis på nettet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spillselskapet Valve står bak to av verdens mest populære konkurransefokuserte PC-spill – Counter Strike og DOTA 2. Nå har de lagt ut dokumentaren «Free to Play» på nettet, som tar for seg det voksende esport-fenomenet.

Voksende fenomen

Konkurransespilling, eller esport, har blitt et stadig vanligere fenomen de siste årene. I Sør-Korea har PC-spilling for lengst blitt profesjonalisert, og spill som StarCraft 2 og League of Legends er nesten å regne som folkesporter der borte.

Det samme har begynt å skje i både Europa og Nord-Amerika, og mange unge PC-spillere har dedikert livet sitt til å bli så gode som mulig i enkelte spill.

Gode spillere organiserer seg i lag, bor sammen, trener sammen og reiser verden over for å kjempe om enorme premiepotter. Med tanke på at mange av dem bare er tenåringer, er det et mildt sagt uvanlig liv de lever.

For å få litt bedre forståelse av hva de driver med, og ikke minst for å forstå det nye og spennende esport-fenomenet, kan du se hele dokumentaren til Valve nedenfor:

Trodde du at du var flink i spill? 
20 sekunder Tetris-spilling som vil få deg til å måpe »

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen