(Bilde: YouTube)

Se hvor lett det har blitt å lage gode ansiktsanimasjoner i spill

Ny teknologi lar utviklere gjøre opptak av ansiktsuttrykk i sanntid.

Det mye som tyder på at fremtiden ser lys ut når det gjelder større realisme i spill. Nå foreligger det teknologiske løsninger som åpner for langt mer troverdige gjengivelser av både tekstiler, vann, hud og hår.

Ansiktsanimasjoner blir også bedre, som demonstrert i Playstation 4-demoen The Dark Sorcerer, men fremdeles er dette et felt som generelt sett er ressurskrevende for spillutviklere.

Revolusjonerende ny løsning

Prosessorprodusenten AMD, i samarbeid med animasjonsselskapet Mixamo, har nå presentert en ny løsning som skal gjøre det betydelig enklere for utviklere å animere ansiktene til datagenererte 3D-figurer. Det skriver nettstedet Hexus.

Løsningen, som AMD selv mener er revolusjonerende, heter Face Plus og er en plug-in som er utviklet for spillmotoren Unity. Konseptet setter spillutviklere i stand til å gjøre detaljerte sanntidsopptak av sine egne ansiktsuttrykk og deretter overføre dem til en figur på datamaskinen.

Det spesielle med løsningen er at den både er enkel og tilgjengelig, slik at tiden og ressursene som brukes på ansiktsanimasjon kan reduseres betraktelig.

Avanserte algoritmer

I motsetning til konvensjonell «motion capture»-teknologi, som ofte brukes i spill, krever ikke Face Plus noe form for markører for å fange opp bevegelsene. Det eneste som trengs av ekstrautstyr er et standard webkamera.

Dette er mulig ved hjelp av det AMD kaller avanserte og nyskapende algoritmer. Maskinvaremessig er Face Plus heller ikke spesielt krevende, og er utviklet for å fungere optimalt med AMDs egne APU-er i A-serien.

I tillegg til å kunne brukes av spillutviklere, skal teknologien potensielt også være aktuell for forbrukermarkedet. Den kan for eksempel implementeres i spill på en slik måte at spillere kan animere avataren sin i sanntid.

Hvor godt teknologien fungerer kan du bedømme selv utfra demonstrasjonsvideoen under.

Ansikt trenger også realistisk hud:
Ny teknologi gir ekstremt naturtro hudgjengivelse »

(Kilde: AMD, via Hexus)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen