Se hvor god videokvalitet Panasonics nye 4K-kamera skal ha
(Bilde: Panasonic/YouTube)

Se hvor god videokvalitet Panasonics nye 4K-kamera skal ha

Videoklipp viser hva Lumix GH4 er i stand til.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Videofilming med systemkameraer i den nye 4K-oppløsningen, altså 3840 x 2160 piksler, har allerede vært mulig en stund, for eksempel med modellen Canon EOS-1D C. Dette koster imidlertid nesten 100 000 kroner.

Som vi rapporterte for noen dager siden kommer Panasonic snart med sitt nye Lumix DMC-GH4, som kan gjøre videoopptak i 4K-oppløsning med 30 bilder i sekundet. Dette vil ha den langt mer tilgjengelige prislappen på 1500 euro for huset.

Om du er nysgjerrig på hva dette kameraet er i stand til når det gjelder videokvalitet, har Panasonic presentert et videoklipp i 4K-oppløsning tatt med kameraet, i et forsøk på å demonstrere nettopp hvilken bildekvalitet vi kan forvente oss.

Panasonic Lumix GH4.
Panasonic Lumix GH4.Foto: Panasonic

Lekker video fra Mexico

Videoen, som du kan se under, er lagd av en profesjonell fotograf og ble tatt opp ved kysten i den meksikanske delstaten Yucatan, som har naturskjønne omgivelser og et yrende dyreliv.

Riktignok må man helst være i besittelse av en 4K-skjerm til PC-en for å få fullt utbytte av videoklippet, noe de færreste per dags dato er, men videoen gir likevel et godt inntrykk av det høye detaljnivået og skarpheten.

Du kan dessuten velge mellomoppløsningen på 2560 x 1440 piksler i stedet om skjermen din støtter det, men uansett ser det ut til at Lumix DMS-GH4 kan by på imponerende videokvalitet. Siden filmen er laget i regi av Panasonic selv må den riktig nok tas med en klype salt.

Panasonics nye 4K-kamera er blant annet utstyrt med en firekjerners prosessor for å takle den høye oppløsningen. Modellen skal bli tilgjengelig i april måned, og de norske prisene er ennå ikke kjent.

Det ser ut til at Nikon også kommer med et 4K-kamera: Nye uttalelser antyder at selskapet har slike planer »

(Kilde: Panasonic, via PetaPixel, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen