Se hvor god spillgrafikken snart blir
(Bilde: YouTube)

Se hvor god spillgrafikken snart blir

Nye videoer viser ekstremt naturtro omgivelser med ny spillmotor.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Epic Games, selskapet bak den mye brukte spillmotoren Unreal Engine, dro offisielt sløret av den seneste versjonen Unreal Engine 4.0 tidligere i vår etter mange års utvikling.

Selskapet har allerede vist frem flere demonstrasjoner av hva motoren grafikkmessig er i stand til å takle, og som vårt søsternettsted Gamer rapporterte fikk vi smakebiter så tidlig som i fjor sommer.

Flere demonstrasjoner

Nå melder nettstedet Slashgear om noen nye videoer som viser oss eksempler på hva Unreal Engine 4.0 er i stand til. Klippene er lastet opp på YouTube av en fransk utvikler som på Unreal-forumet kaller seg Koola.

Koola har lastet opp flere videoer laget med Unreal Engine 4.0, men den siste, kalt «Lightning 4», er kanskje den mest imponerende. I klippet tas vi med gjennom en dataskapt bygning, og graden av realisme både når det gjelder overflatene og lyssettingen er simpelthen særdeles høy.

De forrige klippene, «Lightning 2» og «Lighting 3», foregår utendørs med trær som blafrer i vinden, og også her er omgivelsene meget realistiske.

Kjøres på gammel maskinvare

Klippene er altså sanntidsrenderte, og det mest oppsiktsvekkende er kanskje at begge klippene kjøres med relativt «gammel» maskinvare. Skjermkortet som ble brukt var av typen GeForce GTX 670, som vi anmeldte for temmelig nøyaktig to år siden. Prosessoren var en Intel Core i7 3770K, som også ble lansert i 2012.

Selv med denne maskinvaren ble Lighting 4-demonstrasjonen kjørt med en bildefrekvens på mellom 50 og 60 bilder per sekund, mens i de øvrige klippene ligger den på rundt halvparten. Sjekk ut utviklerens YouTube-konto for flere demonstrasjoner. De tre nevnte videoene kan du se under.

Unreal Engine 4 kan nå kjøres direkte i nettleseren: Mozilla har nemlig dratt motoren rett inn i Firefox »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen