Se hvilke låter som spilles av  nøyaktig  samtidig i Spotify
Teknofil
(Bilde: Skjermpdump/Kyle McDonald)

Se hvilke låter som spilles av nøyaktig samtidig i Spotify

Lik musikksmak på tvers av landegrenser.

Det er nok ikke bare du som hører på låtene som ligger på topplista hos Spotify, og det er sikkert mange som hører på de samme låtene samtidig som deg. Men tror du det er mange som starter den samme låten nøyaktig samtidig som deg?

En ny tjeneste fra en Spotify-utvikler – kalt Serendipity – viser nemlig dette. Vel, tjenesten viser dessverre ikke data i sanntid, men en utvikler hentet inn data i en times tid der han kunne se lokasjonen til alle brukerne som startet den samme låten på eksakt samme tidspunkt.

Dataene puttet han inn i et kart, der man nå kan se to personer fra forskjellige steder i verden som startet samme låt nøyaktig samtidig. Tjenesten er så nøyaktig at man må ha klikket på «Play»-knappen innenfor en tiendedel av et sekund!

Kartet er en interaktiv presentasjon av de nevnte dataene, der man blir tatt med på en «reise» rundt kloden og får se hvordan musikk sprer seg på tvers av kloden. Kanskje ikke direkte nyttig, men definitivt veldig interessant.

Kyle McDonald, utvikleren av det interaktive musikkartet, sier at tjenesten vil bli brukt internt i Spotify for å utvikle nye funksjoner. Det kan tyde på at musikkavspilleren vil fokusere på sosial avspilling – kanskje i form av en funksjon som lar deg «parre opp» med noen for å spille de samme sangene på samme tidspunkt.

Musikkstrømming i Norge er ikke lukrativ business:
Spotify tjente bare 285 000 kroner i Norge i fjor »

(Kilde: The Verge)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen