FORUM: Er spillindustrien på randen av kollaps?
Forum
(Bilde: EA/Samsung/BenQ/Diskusjon.no/montasje)

Er spillindustrien på randen av kollaps?

Det mener i hvert fall forumbrukerne våre.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På Norges nest største diskusjonsforum, Diskusjon.no, kan du diskutere hva som helst – også anonymt hvis du ønsker det. Dette fører til mange spennende diskusjoner i mange svært forskjellige sjangre. I denne ukentlige spalten trekker vi frem noen av de mange temaene som brukerne snakker om i forumet.

Funnet en god forumtråd? Send dine tips til Forum-redaksjonen

Dette er noen av forumtrådene som har gjort Diskusjon.no til et spennende nettsted å besøke i uken som gikk:

"Vil spillindustrien kollapse?"

Det er spørsmålet trådstarter ("TS") Heradon stiller, og legger ved en høyaktuell YouTube-kommentar om spillselskapenes rolle anno 2013 fra Clever Noob. Med velformulerte argumenter trekker videoskaperen paraleller til 1983, spillindustriens første kollaps, og oppfordrer til at vi alle bruker forbrukermakten vår til å minne spillselskapene på hvilket ansvar de har; Ikke kjøpe alle mulige spill på måfå, selv om det hele tiden dukker opp nye titler.

Vi synes videoen er et strålende utgangspunkt for en debatt, og det har det også blitt. Noen er enige med Clever Noob, andre uenige, og andre igjen tar opp nye temaer som er relatert til dette temaet.

"Spillindustrien krasjer nok ikke i nær fremtid, men det hadde kanskje ikke gjort så mye, kanskje utviklere hadde begynt å lage gode spill da, og spill som var ferdige før de ble sluppet?" kommenterer PcAj.

Se videoen og delta i diskusjonen her

Les også: – Kickstarter har forandret hele spillbransjen (Gamer.no)

Foto: Diskusjon.no/CleverNoob

Vurderer forbrukslån for å kjøpe motorsykkel

En 20-åring som bor hjemme og har deltidsjobb forteller på forumet at han har lyst til å kjøpe motorsykkel. Med 35 000 kroner i oppsparte midler mangler simenh1 bare 10 000 kroner for å kunne kjøpe en sykkel som etter sigende passer ham perfekt. Det store spørsmålet er imidlertid hvor mye han taper på å ta opp et forbrukslån i 3-4 måneder...eller et år, kanskje.

"Altså, forbrukslån er på generell basis en ganske idiotisk idé, da de effektive rentene ofte er ekstremt høye," svarer forumbruker Hvorre™ ,som riktignok legger til at det "går an" hvis du er helt sikker på at du klarer å betjene lånet.

Forumbruker akroev anbefaler at trådstarter ikke tar i bruk motorsykkelen før den er nedbetalt, som et incentiv for å betjene forbrukslånet like raskt som han sier han har planer om. Og det er flere som kommer med velmenende råd i forumet:

Se forumbruker Pengebingen sette bordet på plass

Samsung Galaxy S4.
Samsung Galaxy S4.Foto: Samsung

Bygger opp forventningene til Samsung Galaxy S4

Årets toppmodell fra Samsung heter Galaxy S4, og smartmobilen skal ifølge de siste rapportene komme i salg i månedsskiftet april-mai. Forumbrukerne er godt i gang med å diskutere den nye mobilen og hvor det kan lønne seg å kjøpe den. Avstemningen om farge avslører for øvrig at hvit er "ut" i 2013:

Hvis du lenger etter Samsung Galaxy S4 er dette tråden du bør følge

Les også: Vi fikk leke med Samsungs nye flaggskip (Amobil.no)

United i knipe?

Manchester United leder Premier League med 15 poeng, og kan i teorien hvile seg til seriegull sju runder før slutt. Kampen borte mot West Ham onsdag denne uka burde bli lett match og tre poeng til de (for anledningen) hvitkledde fra Manchester.

"Satser på en komfortabel seier i dag. Så lenge Kagawa starter er jeg fornøyd med lagoppstillingen," skriver AnewZ i kamptråden på Diskusjon.no før avspark. De fleste som kommenterer tråden er tilsynelatende United-fans. West Ham, som egentlig ikke har noe å spille for, tar ledelsen 1-0 og så 2-1 på Boleyn Ground. Kampen ender til slutt 2-2 etter scoring av Robin van Persie, i en kamp serielederen burde vunnet komfortabelt. I forumtråden avviser de fleste at United – mot alle odds – står i fare for å gjenta bedriften fra i fjor og gi naborival City ligagullet på målstreken.

Etter kampen er det derimot TV 2s ferske ekspertkommentator Ståle Solbakken som får mest oppmerksomhet:

Les reaksjonene fra West Ham - Manchester United i forumet

SSB: "Norge taper millioner på arbeidsinnvandring"

Innvandring i Norge er et hyppig debattert tema på Internett, med mange sterke meninger i flere forskjellige retninger. På Diskusjon.no er det mulig å ytre seg anonymt eller kun med brukernavn, noe som kanskje fører til en ærligere debatt. På godt og vondt.

Når Statistisk Sentralbyrå (SSB) nylig la ut en rapport som konkluderte med at Norge hadde tapt 71 milliarder kroner på arbeidsinnvandring. Det I forumet blir temaet diskutert saklig av de aller fleste, med argumenter for- og imot arbeidsinnvandring. Trådstarter Akasha er åpenbart svært misfornøyd med den sittende regjeringens innvandringspolitikk, mens Tollari hevder at Norge ville stoppet opp hvis det ikke var for arbeidsinnvandringen.

Slike tråder tiltrekker ofte ekstreme ytringer og lite gjennomtenkte slengkommentarer, og i hovedsak gjelder det hets av muslimer eller den sittende regjering. I denne tråden har imidlertid forumbrukerne stort sett klart å holde debatten på et saklig nivå, hvor deltakerne får slippe til med sine ulike synspunkter.

Delta i innvandringsdebatten på Diskusjon.no

Foto: Diskusjon.no

Fikk tips til ny PC-skjerm

Forumbruker Mojo Wangen trengte ny PC-skjerm til spilling, og det litt brennkvikt. Derfor spurte han om Elkjøps PC-skjermer generelt sett var gode nok til "gaming". I det begrepet ligger det kanskje litt høyere krav til oppløsning og ytelse enn det Elkjøp har å by på?

"Kjøpte BenQ xl2411t med 144hz fra komplett. Beste gamingskjermen jeg har hatt, og den oser av kvalitet. Anbefales fra meg," skriver NinjaChrister

Hva vil du anbefale forumbrukeren å kjøpe?

Kjøp fotoutstyr til totalt 10 000 kroner

"Tenk deg at du hadde fått eit gavekort på 10 000 kr som du skal bruke på fotoutsyr. Kva ville du brukt gavekortet på. Regler: - Ikkje lov og bruke pengene på andre ting. Berre foto og utstyr. - Det er lov og selge utsyr som du har. Kva ville du gjort?" Slik starter Sjokoladen denne "ultra-Akamistiske" forumtråden.

Phileas Fogg ville for eksempel kjøpt tilbake Nikon Nikkor AF-S DX 12-24/4,0 G IF-ED-objektivet som vedkommende tidligere hadde solgt. Trondster skriver at han ville brukt pengene på kamerastativet TVC-34L med BH-55 Pro på toppen.

Bli med på fotoleken på Diskusjon.no

Les også: Her er forrige ukes forum-høydepunkter

Lag ditt eget brukernavn på Diskusjon.no

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen