FORUM: Se hva vi fant i forumet
Forum
(Bilde: Diskusjon.no/montasje)

Se hva vi fant i forumet

Forumbrukerne diskuterer lønn i IT-bransjen og kjøp av spill-PC, samt knipser bilder av våren.

Med nesten 250.000 registrerte brukere er det mye som skjer på Diskusjon.no, Norges nest største forum. Hver eneste dag, til alle døgnets tider, er det noen som føler for å dele det de har på hjertet. Og det kan være så mangt. Forumet brukes både til å kommentere artikler som publiseres på Tek-nettverkets redaksjonelle sider, og til å diskutere løst og fast om alt mellom himmel og jord.

Det kan imidlertid være vanskelig å oppdage alt det som rører seg på Diskusjon.no, og for å gi deg et innblikk presenterer vi her noen av trådene som er aktive for øyeblikket:

Hvilke lønnsutsikter har unge IT-konsulenter?

Før du søker opp drømmejobben på Teknojobb.no, kan det være greit å finne ut hvor mye du kan tjene ved å jobbe i IT-bransjen. Forumbruker arya er i gang med sitt første år som IT-konsulent, men lurer på hvordan lønnsutsikene ser ut, hvilke sertifiseringer som kanskje kan lønne seg og når man kan forvente å ta steget videre fra "begynnerlønn".

Respondentene lister opp sin stillingstittel, erfaring, utdanning, årslønn, sine arbeidsoppgaver og sertifiseringer, og kommer eventuelt med en kort kommentar som forklarer noe om arbeidsforholdet. Kanskje vil svarene gi arya bedre innsikt i hvilke karrieremuligheter som finnes?

Forumbrukeren har allerede fått flere gode innspill i denne forumtråden

Ønsker seg stillegående spill-PC til 9.000 kroner

Kjøp av ny PC kan være valgets kval for mange, ettersom mulighetene er så mange. Forumbruker sinadra har imidlertid noen bestemte krav til den nye PC-en han ønsker seg. Blant annet lister han opp at han vil ha en stasjonær PC, at han er "Intel-mann" og antyder dermed at AMD ikke er like interessant hva gjelder prosessor, og at han vil ha en stillegående PC som ikke koster mer enn 9.000 kroner.

Diskusjon.no-brukerne liker tilsynelatende å gi gode råd når det gjelder kjøp av ny PC eller andre tekno-produkter, og i denne forumtråden renner det inn tips:

Se hvilke PC-anbefalinger sinadra får på Diskusjon.no

Foto: Diskusjon.no

I denne tråden ber hjelpgaute om tips til en ny Android-mobil som koster cirka 3000 kroner.

Deler minner om LucasArts

Zak McKracken.
Zak McKracken.Foto: LucasArts

At Disney legger ned spillutgiver LucasArts falt ikke i god jord hos de mange spillfrelste forumbrukerne på Diskusjon.no. Kort tid etter at nyheten dukket opp i utenlandske medier startet tankbug en egen forumtråd som raskt utviklet seg til å bli en mimretråd.

Spill som blant annet Zak McKracken, Monkey Island, Outlaws og Star Wars: Jedi Knight Academy har satt varige spor hos flere, Derfor er det flere som opplever nedleggelsen av LucasArts som trist.

Hvilke LucasArts-spill har du spilt de siste 30 årene?

Les også: Disney stenger LucasArts (Gamer.no)

Entret The Gathering på glattisen

Arrangementet The Gathering avholdes i Vikingskipet på Hamar hver påske, og 2013-utgaven ble tilsynelatende en gedigen suksess, skal vi tro tilbakemeldingene og videoene som har dukket opp i forumet. Skulle det være noe som kanskje herpet stemningen litt, så måtte det være værforholdene. Flere forumbrukere klager nemlig over isete entré til Vikingskipet og flere minusgrader enn i fjor.

Se video og les reaksjonene fra årets The Gathering i denne forumtråden

Les også: Nå har 5000 datafrelste inntatt The Gathering (Hardware.no)

Foto: Diskusjon.no

Handlet momsfritt hos Apple Store

Forumbruker traktordekk foreller at han kjøpte en Mac via Apple Store, fikk ordrebekreftelsen, men deretter beskjed om at de ikke hadde lagt til merverdiavgift. Nå har de gitt ham valget mellom å betale momsen i tillegg eller avbryte kjøpet. Han handlet imidlertid i "god tro", og lurer på om han kan komme noen vei ved å klage, eventuelt til Forbrukerombudet. En skriftlig ordrebekreftelse er gjeldende, eller?

Flere gode hjelpere har vurdert klagemulighetene mot Apple Store i denne tråden

Se Akambrukernes april-bilder

Vi kommer ikke unna det svært aktive foto-miljøet som svermer rundt nettstedet Akam.no, og som bruker Diskusjon.no til å dele blinkskudd, gi tilbakemeldinger og diskutere fotoutstyr og teknikker. Vi har tidligere omtalt "Akamistenes" fototreff, men hver måned har faktisk alle forumbrukere muligheten til å dele sine bilder på Diskusjon.no. Her dukker det opp mange spennende bilder i løpet av kalendermåneden (se noen av bildene i galleriet under).

Her kan du favorittmarkere tråden "Akambrukernes bilder - april 2013"

Har du tips til gode forumtråder på Diskusjon.no? Send oss en mail på redaksjonen@diskusjon.no

Les også: Derfor bør du bli forumbruker på Diskusjon.no

(Bilde: Rmatt)
(Bilde: Wraith)
(Bilde: Dafflus)
(Bilde: awesnes)
(Bilde: tomme86)
Trøttingen (Bilde: Trøttingen)
(Bilde: tomsi42)
(Bilde: odargofot)
(Bilde: kiwi)
(Bilde: iStereo)
(Bilde: ulfgre)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen