SNIKTITT: Asus ROG del 2 Det var ikke bare vannkjølt PC som stod på menyen hos Asus

Sniktitt Asus ROG del 2

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Det var ikke bare vannkjølt PC som stod på menyen hos Asus

Se hva mer vi fant.

Berlin/Tek.no: Asus har blant annet lansert en råtass av en bærbar med vannkjøling. Denne dro vi til Asus for å sjekke under årets IFA-messe, men det var langt fra bare denne maskinen som det var spennende å kikke nærmere på. 

I det samme lokalet viste det seg nemlig å være flere produkter i selskapets ROG-serie. Her er hva vi fant. 

Ny råtass-skjerm og kompaktmaskin

ROG PG348Q virker som en lovende spillskjerm.
ROG PG348Q virker som en lovende spillskjerm. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Blant annet kommer selskapet med en råtass av en spillskjerm i sin nye ROG PG348Q. 

Skjermen er rett og slett ruvende der den står med sine 34 tommer fordelt over et format på 21:9. Den har videre et IPS-panel som klarer en oppløsning på 3440 x 1440 piksler, og den har støtte for G-Sync med en oppdateringsfrekvens på 100 bilder i sekundet. 

Skjermen i seg selv er flott og annerledes å se på. Her er det ingen kjedelig firkantet boks som omslutter bildet, snarer tvert i mot er designen nokså frisk etter vår mening. 

Denne foten er meget spesiell å se på.
Denne foten er meget spesiell å se på. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no
Baksiden er vel så tøff som fremsiden.
Baksiden er vel så tøff som fremsiden. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Noe av det mest spesielle er foten, som består av tre tynne ben som er vridd ut fra senter at foten, som igjen er gjenget slik at det ser ut til at du kan skru skjermen høyere eller lavere. 

Baksiden er også alt annet enn kjedelig, der hele baksiden ser ut til å være delt opp i ulike, trekantede deler. Fargene er også endret på denne skjermen, og har samme metall og orange-farge som den bærbare maskinen. 

ROG G20 er liten men kraftig.
ROG G20 er liten men kraftig. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Vi testet skjermen sammen med en kompakt spill-maskin i form av ROG G20, som også har fått den samme fargekombinasjonen. Dette er en kompakt maskin som har mye heftig skyts å vise til under panseret. Blant annet har den Intels nyeste Skylake i7-6700K-prosessor og GeForce GTX Titan X-grafikk fra Nvidia. Alt pakket inn i et tårn som rommer 9,5 liter totalt. 

Denne pakken kombinert får vi altså prøve, og Witcher-spillet vi spiller går lekende lett og skjermen er imponerende rask. Sammen med G-Sync-teknologien er bildet helt stabilt til en hver tid, uten feil eller revner i grafikken. Skjermen virker solid og god, og blir et spennende produkt å sette på testbenken når den tid kommer. 

Spillrigg med det nyeste fra Asus

ROG Maximus har mye av maskinvaren plassert på toppen av kabinettet.
ROG Maximus har mye av maskinvaren plassert på toppen av kabinettet. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

ROG er jo myntet på spilleren og Asus har også laget en rigg som står til utstilling litt lenger inn i lokalet. Denne gigantiske klumpen inneholder et hvast oppsett med de nyeste skjermkortene og hovedkortet til selskapet, og på skiltet ved siden av står navnet ROG Maximus Primed X.

Dette er en renspikket spillmaskin som er bygget på et Phobya WaCoolT Cube 1-kabinett, og inne i selve kabinettet finner vi blant annet vannkjøling fra Phobya og en Seasonic strømforsyning på 1200 watt. 

Den nye riggen bruker de nyeste skjermkortene i ROG-serien.
Den nye riggen bruker de nyeste skjermkortene i ROG-serien. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no
ROG Maximus.
ROG Maximus. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Over selve kabinettet sitter et nytt hovedkort i form av Asus ROG Maximus VII, samt to skjermkort av typen ROG Poseidon GTX 980 ti som er koblet sammen og vannkjølt. I tillegg har maskinen fire DDR4-brikker fra KLEVV. 

Her er dog de gamle gode fargene sort og rødt beholdt, og på toppen av hovedkortet står også roboten som vi har lært å kjenne. Maskinen virker gjennomført bygget. Ved siden av står nok en PG348Q-skjerm, og Witcher 3 på maksimal grafikk. 

Maskinen virker ikke å ha noen problemer med spillet, og uansett hvor rabiat vi rører på oss i spillet henger maskinen og skjermen med på notene. Dog er vi usikre på det å ha komponentene eksponert på denne måten. Riktignok tar det seg bra ut for de som skal selge produktene, men hjemme i stua spørs det om den hadde gått en umild fremtid i møte med nysgjerrige barnehender. 

Vil du lese flere artikler fra IFA?
Her finner du alle sammen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen