Det skjer spennende ting hvis du trykker på versjonnummeret på Android-telefonen din.
Teknofil
Det skjer spennende ting hvis du trykker på versjonnummeret på Android-telefonen din. (Bilde: Skjermdump/Teknofil.no/montasje)

Se hva Google har gjemt i Lollipop

Slik finner du Android-hemmeligheten.

Det er slettes ikke uvanlig at produsentene av mobiltelefoner og datamaskiner legger inn skjulte overraskelser i programmene sine. Tesla har for eksempel lagt inn en James Bond-hyllest i bilene sine, mens Linux-skaperne har lagt inn hele første scene fra Star Wars i ASCII-tegn.

Google vil selvfølgelig ikke være noe dårligere, og ettersom Android Lollipop rulles ut i Norge i disse dager har du kanskje lurt på hva slags skjulte skatter som finnes der. Vel, det kan vi avsløre!

I innstillingsmenyen finnes det nemlig et spill i ekte Flappy Bird-stil!

Skjult overraskelse i programversjonen

Klikker du fem ganger på programversjonen i innstillingsmenyen på en Android-telefon, så får du opp kallenavnet på Android-versjonen og en liten animasjon. I Lollipop får du opp en stilisert kjærlighet-på-pinne, påklistret hvit skrift med teksten «Lollipop». Klikker du på sukkertøyet, så skifter det farge.

Klikk her og her for å komme inn til spillet.
Klikk her og her for å komme inn til spillet. Foto: Skjermdump/Teknofil.no/montasje

Det du kanskje ikke visste, var at om du skifter farge på sukkertøyet fem ganger og så holder inne, så dukker det opp noe ganske annet – en dag/natt-bakgrunn som ved første øyekast bare svever forbi deg.

Flappy Bird til venstre, Android-spillet til høyre. Det er nøyaktig samme konsept.
Flappy Bird til venstre, Android-spillet til høyre. Det er nøyaktig samme konsept. Foto: Google Play/Skjermdump/Teknofil.no/montasje

Dersom du trykker én gang på skjermen nå, så starter du imidlertid et spill. Spillet har ikke noe offisielt navn, men ligner mistenkelig mye på det populære Flappy Bird – bare med Android-roboten og kjærligheter-på-pinner som hovedaktører. Spillet fungerer for øvrig nøyaktig som det kjente fuglespillet; klikk for å hoppe, start på nytt om du krasjer. Her lagres imidlertid ikke prestasjonene dine.

For å finne spillet, går du altså til Innstillinger --> Om telefonen, og klikker på Android-versjon fem ganger. Deretter klikker du fem ganger på sukkertøyet, og holder så fingeren på det et par sekunder. Så klikker du én gang på skjermen, og spillet er i gang.

Her er en liten demonstrasjonsvideo fra vår prøvekjøring:

Finnes lignende ting i alle Android-versjonene

Det er imidlertid ikke unikt for Lollipop med en slik overraskelse. I samtlige Android-versjoner finner du en eller annen overraskelse om du klikker deg inn i programversjonen. I KitKat var dette et slags puslespill, der alle de forskjellige Android-versjonene var brikker. 

Jelly Bean hadde derimot en masse godteribønner du kunne kaste rundt omkring på, mens Ice Cream Sandwich bød på en gammeldags animasjon av Android-roboter kledd i sandwich-iskrem som fløy gjennom en stjernehimmel. 

Dette er den skjulte hemmeligheten i Gingerbread.
Dette er den skjulte hemmeligheten i Gingerbread. Foto: Skjermdump fra YouTube/Android Central

Honeycomb ga deg derimot bare en svær bie som summet til deg, men det mest uventede finner vi i Gingerbread. Ifølge Android Central vil du nemlig finne et maleri av en Android-robot og en pepperkakemann omgitt av en mengde zombier. Zombiene ser ut til å holde smarttelefoner, og under bildet står det «Zombie art by Jack Larson».

Hvorfor må du spørre noen andre om.

Finner du Pixars påskeegg?
Disney pleier å gi deg et lite hint i tegnefilmene sine »

(Kilde: Android Central, Android Central 1, YouTube, YouTube 1CNET)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen