(Bilde: Google)

Se hele historien til Google Nexus

… på tre sekunder.

Etter et intenst ryktemakeri over to måneder, kunne Google og LG endelig annonsere smarttelefonen Nexus 5 i forrige uke. Som navnet antyder, er mobilen den femte i rekken – samtidig som skjermstørrelsen er på nesten 5 tommer.

Nexus-telefonene er Googles «egne» telefoner, selv om de produseres av andre. Her framstår Android slik Google selv ønsker, uten innblanding fra mobilprodusentene.

Android-utstillingsvindu

I den trollbindende GIF-animasjonen nedenfor kan du se alle Nexus-telefonene som har kommet ut hittil. Her smelter mobilene over i hverandre, og gir således et interessant innblikk i den visuelle utviklingen av Nexus-serien.

Nexus One var først ut. Den ble produsert av HTC og ble lansert i januar 2010, med operativsystemet Android 2.1 Eclair ombord. Samsung-produserte Nexus S var nestemann ut i slutten av 2010, før det sørkoreanske selskapet fortsatte med Galaxy Nexus i 2011 – den første mobilen med Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

I 2012 tok LG over stafettpinnen med Nexus 4, som kom utstyrt med Android's 4.2 Jelly Bean. Nå er det altså Nexus 5 som gjelder, og det blir den første mobilen med Android 4.4 KitKat.

Nytt OS er også ute:
Dette er nytt i Android 4.4 KitKat »

(Kilde: Gizmodo)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen