(Bilde: Google/montasje)

Se Googles OL-protest

Møter homohets med regnbuens farger.

De olympiske leker (OL) i Sotsji, Russland, starter i dag. I forkant av arrangementet har det vært mye fokus på lovgivningen i vertslandet som forbyr homofili. Både i Europa og USA har det blitt varslet om protestaksjoner mot Russland på grunn av dette.

Nå har også Google gitt sin støtte til kampen mot diskriminering under OL. Hvis du går inn på søkemotoren i dag, vil du se et bilde i regnbuens farger – et symbol som blir hyppig brukt i kampen for lesbiske- og homofiles rettigheter – sammen med et sitat fra Det olympiske charteret:

"Å drive med idrett er en menneskerett. Alle mennesker skal ha muligheten til å drive med idrett, uten noen form for diskriminering – og i den olympiske ånd, som krever gjensidig forståelse, vennskap, solidaritet og fair play."

Dette vekker kanskje mer oppsikt i USA enn i Norge, for ifølge Mashable har amerikanske selskaper kviet seg for å offentlig gi sin støtte til lesbiske- og homofile OL-deltakere. Ingen av de offisielle OL-sponsorene – Coca-Cola, Visa, Samsung, McDonald’s, Procter & Gamble, Omega, General Electric og Dow Chemical – skal ha gitt sin offentlige støtte til homosaken.

TIPS: 10 morsomme Google-triks

 

(Kilder: Google.no, Mashable)

Kommentarer (8)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen