Bare be brillene om å filme, så blir alt det du ser på tatt opp på video.
Teknofil
Bare be brillene om å filme, så blir alt det du ser på tatt opp på video. (Bilde: Google)

Se Googles nye briller i aksjon

Ny video viser frem de utrolige mulighetene.

Google er et selskap som driver med mye rart, men kanskje det aller mest spennende prosjektet heter «Google Glass». Vi har skrevet om Googles kommende teknobriller opptil flere ganger, og sakte men sikkert har vi begynt å få et bedre bilde av hvordan brillene faktisk kommer til å bli.

For ikke lenge fikk en journalist prøve Google-brillene og mente de var «lovende, men forvirrende».

Nå har imidlertid Google oppgradert prototypene av brillene ytterligere, og slipper en ny video som viser frem både nye funksjoner og hvordan det stemmestyrte grensesnittet fungerer.

— Hvordan sier jeg «kjempegodt» på thai?
— Hvordan sier jeg «kjempegodt» på thai?Foto: Google

Stemmeaktivering

I videoen ser vi alt fra akrobater til artister bruke brillene til å filme aktiviteter eller for å søke opp bilder ved å bare bruke stemmen. Alt de trenger å si for å bli hørt av brillene ser ut til å være "OK glass", og brillene begynner umiddelbart å høre etter.

Litt som Samsungs stemmestyrte TV, altså.

Bruker alle Googles tjenester

Andre funksjoner inkluderer navigasjonskart, stemmestyrte tekstmeldinger, bilder og til og med direkte oversettelse av setninger du sier. Google Glass ser altså rett og slett ut å benytte seg av samtlige Google-tjenester, noe som har begynt å bli et ganske omfattende tjenestenettverk.

Se videoen under:

Dyrt

Google har tidligere sagt at de planlegger å slippe Glass tidlig 2014. Likevel har de allerede begynt å gjøre brillene tilgjengelig for utviklere, til en pris på saftige 1500 dollar, drøyt 8000 kroner.

Skulle du faktisk ha 8000 kroner som virkelig brenner i lomma, kan du prøve å komme igjennom nåløyet på Googles Project Glass-hjemmeside, hvor du må igjennom en søknadsprosess som inkluderer alt fra bilder av deg selv til en forklaring på hvorfor akkurat du fortjener å kjøpe et par.

Oppdatert: Som vår våkne leser laurell påpeker, er du nødt til å bo i USA for å kunne melde deg på prøveprogrammet til Google. 

Gikk du glipp av den første Project Glass-videoen til Google? Se Project Glass-brillene i aksjon her

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen