Se forumets beste augustbilder
(Bilde: Rmatt)

Se forumets beste augustbilder

Disse bildene valgte vi ut fra august 2013.

Selv om vi har brukt en hel side på bygninger som tema, var det selvfølgelig masse annet som også var representert i bildetråden for august. På denne siden presenterer vi et knippe av alt det andre vi mener fortjener oppmerksomhet.

Annet

Foto: KristianJV

Det er ikke så ofte vi har motorsport representert i disse artiklene. Motorsport er faktisk så lite representert at jeg tror KristianJV er første bruker ut med et slikt bilde. Fotografen har med dette bildet fanget motorsporten fra sin beste side. Spenning, hurtighet og dynamikk.

For å begynne med hurtigheten så er det selve panoreringen som skaper dette elementet. Vi formelig føler at dette går fort fordi fotografen har truffet helt perfekt på panoreringen. Syklisten er skarp, men det rundt flytter seg. I tillegg er syklisten så langt på høyre side at han nesten er ute av bildet. Så fort går det, at syklisten nesten er ute av bildet før vi har fått sett på det ordentlig. Spenningen er et produkt av hurtigheten. Vi føler en spenning som blir skapt av hurtighetsfølelsen. Dynamikken henger sammen med de to foregående temaene, og skaper et bilde vi vil se på.

Selve føreren av sykkelen blir et viktig element i bildet. Vanligvis liker vi å se ansikter, men her blir det helt riktig med kun en hjelm. Det forsterker spenningsmomentet i bildet. I tillegg så ser vi ikke hele føreren eller sykkelen, men kun en liten del. Dette bidrar til å skape en helhet som gjør bildet interessant.

Foto: Awesnes

Noen ganger behøver det ikke skje så mye i et landskap for at det skal være spennende. Det behøver heller ikke være monumentale fjell, eller bølger som på grunn av lang lukkertid ser ut som vanntåke. Awesnes viser oss her et godt eksempel på et landskap som går litt utenfor normen.

Bildet domineres av vei, og himmel. Mellom veien og himmelen har Awesnes plassert gress, trær og litt vann. Måten trærne står opp nesten midt i bildet skaper en form for gjerde. Gjerdet, eller trærne om du vil, forlenger blikket opp til himmelen. Samtidig får man en fordeling av trærne som er behagelig å se på. To mindre trær på kanten gjør at vi får en kurve midt i bildet. Denne kurven bidrar til at skillet mellom forgrunn og bakgrunn ikke blir så brutal.

Det vi syns er litt synd er at symmetrien blir ødelagt i at fotografen har stått skrått mot veien da bildet ble tatt. Ved å ha alle linjene symmetrisk ville bildet blitt enda mer tiltalende.

Foto: Rmatt

Ofte, når man ser bilder av hester, er de av den stående typen. Den typen bilder går det gjerne tolv på dusinet av, og vi har sett det så mange ganger før. Her har derimot Rmatt tatt sin egen lille vri. Ved å senke seg ned på bakkenivå, og ta bilde av hestene i en uvant positur skaper brukeren et uvanlig og artig bilde.

Det som er mest framtredende er den fremste hesten. Dyret ligger på bakken, og er i stor grad det som gjør bildet. Med noe som kan minne om et smil slapper den av på bakken.

Foto: Tomsi42

Et problem med tekst i bilder er at teksten fort kan bli det dominerende. Heldigvis har ikke Tomsi42 gått i denne fellen. Her har fotografen konvertert bildet til sorthvitt. Et godt grep, siden det røffe utseende ikke fremhever teksten. Det blir heller et ekstra krydder som er med på å heve bildet.

Kombinasjonen sorthvitt og tekst skaper ett element, men ser vi etter finner vi også andre interessante detaljer. Vi legger spesielt merke til skyggene. De følger hverandre, som om de var trukket opp med en linjal. Fotografens skygge er også med på å skape en følelse av at vi faktisk tar bildet selv. Vi blir plassert i fotografens sted, og blir på mange måter en aktiv del av bildet.

Det vi derimot ikke er like fornøyd med er skyggeområdet øverst i venstre hjørnet. Det blir tungt og tomt på den gang, og fungerer ikke helt mot det litt rotete gatebildet i det andre hjørnet.

 

Foto: bluejayphoto

August-artikkelen ble innledet med en nykommer, og da passer det veldig godt å avslutte med en annen nykommer. Bluejayphoto stiller her med et herlig portrett av ei jente. Det som får vår oppmerksomhet i dette bildet er blikket, og intimiteten. Vi føler vitterlig at vi har trådd inn i noe privat, og lurer litt på hva personen på bildet ser på.

Komposisjonsmessig er dette et klassisk portrett. Her er hodet kuttet rett før hårfestet i pannen, noe som ofte kan bidra til et litt underlig utseende på bildet. I dette tilfellet er det derimot langt fra underlig. Komposisjonen gjør at vi ikke får luft over hodet, og at håret blir en naturlig ramme for ansiktet. Denne rammen er rett og slett med på å forsterke bildets intimitet.

Det naturlige lyset bidrar til en sårhet og nærhet som gir hele portrettet en dus følelse. Som vi startet teksten om dette bildet; vi føler vi har trådd inn i noe privat.

Tynn dybdeskarphet har gjort at fotografen har fått fokus på det som er viktig i ansiktet: Øynene. Vi føler vitterlig at vi stirrer inn i ansiktet.  Den tynne dybdeskarpheten bidrar også med et annet viktig virkemiddel; bakgrunnen blir uskarp og forstyrrer ikke hovedmotivet.

Med dette marker vi inngangen på høsten. Neste artikkel vil hente bilder fra september-tråden. Om du vil se alle bildene fra august kan gjør det i denne forumtråden

Les alle artiklene om leserbilder her!

Bilder du jobber med i oktober kan du legge inn her, dersom du vil bidra med bilder som kan bli blant de utvalgte.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen