Se forumets beste augustbilder
(Bilde: Rmatt)

Se forumets beste augustbilder

Disse bildene valgte vi ut fra august 2013.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hver måned plukker vi ut et knippe bilder hentet fra forumets bildetråd som vi mener fortjener litt oppmerksomhet.

Det må legges til at det ikke er en konkurranse om å bli tatt ut. Vi ønsker så mange bilder i tråden som mulig, og om du ikke har blitt valgt ut så håper vi at du bruker artikkelen som en inspirasjon.

Les også: Kunsten å se på fotografier

Denne gang er det august som har stått for tur. Det er tydelig at sommeren ikke helt har sluppet taket, selv om vi i sommer-artikkelen avsluttet med å spå en mørk høst.

Vi har delt august-artikkelen inn i to deler; bygninger og annet. Del en kommer av at det var mange gode bilder denne måneden der bygninger er en sentral del av motivet. Andre del tar for seg et knippe av alt det andre vi har funnet i august-tråden.

Bygninger

Foto: Osmoen

Første bruker ut er et helt nytt bekjentskap. Osmoen viser oss her et dystert gatebilde. Været er grått, bygningene er slitt, det vokser gress ut av trappen og kanskje viktigst; vi ser ingen mennesker. Mangelen på mennesker gjør at vi får en litt uhyggelig følelse av hele bildet. Tankene sklir over til det post-apokalyptiske.

Ser man på komposisjonen er dette et bilde som gir øyet en hel del linjer å forholde seg til. Trappen glir over i fotgjengerfeltet, som igjen blir forlenget av fortauet som går oppover i bildet. Det er ikke de eneste linjene i bildet. Ser man etter får man forlengelser av stolpene nederst i trappen, samt horisontale linjer på veien nederst. Disse linjene gjør at bildet blir interessant og behagelig å se på.

 

Foto: HelenaN

Vi flytter oss fra et nytt bekjentskap til en som ofte er med i disse artiklene. Her har HelenaN levert et bilde som på mange måter er en strak motsetning til det over. Bildet viser en bygning som reflekteres i et vannspeil. Foran bygget går det to mennesker, og vi ser en sykkel også. Det som trekker oss til dette bildet er enkelheten og geometrien.

Bildets tredeling (bygningen, bakken og vannspeilet), samt menneskene gjør dette til et interessant bilde. Og der mangelen på mennesker gjorde Osmoens bilde, er det plasseringen av mennesker som gjør det i dette bilde. Personen på høyre side virker som han går hjem, mens personen på venstre side går til noe. Det skaper en dynamikk som er med på å gjøre bildet til noe mer enn bare en studie av en bygning.

 

Foto: HelenaN

I samme serie som det over falt vi for dette bildet, også dette tatt av HelenaN. Det er igjen geometrier og gjentagelser som gjør at vi faller for hennes bilder. Men hva er det som gjør at akkurat dette skiller seg ut? For det første så er det et bilde av noe man ikke tenker på som pent, nemlig en byggeplass. Dette er derimot gjort estetisk for øyet. Den grønne duken skaper bakteppet, og trappen er scenen.

På scenen finner vi to bygningsarbeidere. Disse to danser seg oppover, og er med på å skape en forestilling vi gjerne vil se. Det eneste som ødelegger litt er den grønne bjelken nederst i bildet, men siden det smelter såpass godt inn med bakgrunnen er det noe vi kan leve med.

 

Foto: MrSanders

Sorthvitt er et godt grep for å skape dystre, og stemningsfulle bilder, noe MrSanders viser godt med sitt bilde. Interessant nok er linjen midt i bildet det mest spennende. Linjen sørger for å holde blikket fast fokusert på bildet, og vi leter etter ting rundt den. Refleksjonene gjør seg gjeldende også i dette bildet. Ser du nøye etter så ser du at refleksjonen av vinduet blir en forlengelse av korset øverst i bildet og du får en gjentagelse.

Gjentagelser, som i eventyr, gjør at vi ser mønstre og blir mer interessert i bildet. Det vi er litt usikre på er himmelen. Er den lagt til senere? Den ser litt for photoshopet ut til at vi syns den passer så godt inn i bildet. Det gjør uansett ikke så mye, for bildet i seg selv er et godt og dramatisk bilde.

Foto: ironman666

Det er kanskje ikke en vegg, men det er tydeligvis inni en bygning. Ironman666 satser også på det dystre uttrykket og det med godt hell. Vi er ikke helt sikre på hva vi ser. Det eneste som er sikkert er at det er i en gang, og at vi ser noen gå. Men hva er det vi ser gå? Det er et sentralt spørsmål i bildet; et spørsmål som også er sentralt i nærlesingen av bildets tekst.

For prøver man å se nærmere på dette kan man tolke figuren som en søken etter en vei ut. Det er en tolkning som også kan passe med konteksten bildet setter. En mørk stemning, men med lys som man ønsker å gå mot.

Skikkelsen minner oss også om det gamle Italia. Dogene i Venezia, eller fyrstene i Firenze, som alle hadde lønnganger for å gjøre forretninger vekk fra dagens lys. En tanke man kanskje kan plassere i dagens moderne samfunn, der avtaler blir gjort uten at offentligheten får innsyn. Alt i alt et godt bilde som virkelig setter igang tankene.

Gå videre til neste side for å finne andre blinkskudd tatt av forumbrukerne >>>

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen