Se, en el-bil med over 1000 hestekrefter!
Teknofil
(Bilde: Rimac)

Se, en el-bil med over 1000 hestekrefter!

Concept One tar opp kampen med Bugatti og Ferrari.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

El-biler ser ut til å være i vinden, og modeller som Nissan Leaf, Chevrolet Volt, Volkswagen e-up og ikke minst Tesla Model S leder an i denne utviklingen. Nå har imidlertid den kroatiske bilprodusenten Rimac vist frem en el-bil med superkrefter: Concept One har hele 1088 elektriske hestekrefter!

Sjekk ut bildekarusellen nederst for flere bilder!

Lang rekkevidde og monstrøs kraft

Ikke overraskende gir dette seg uttrykk i en helt ekstrem ytelse. Blant annet vil bilen gå fra 0-100 på 2,8 sekunder, ha en maksfart på rundt 305 km/t og en rekkevidde på hele 600 kilometer på en full tank! Til sammenligning har Tesla Model S en oppgitt rekkevidde på 480 kilometer, men har til gjengjeld et mye bedre ladetilbud.

Superbilen har imidlertid enda ikke blitt lansert, og det er grunnen til at den fortsatt bærer navnet "Concept One". Det ble ymtet om bilen allerede i 2011, men det er først nå Rimac har vist frem en nærmest lanseringsklar versjon.

Dashbordet er til forveksling lik det vi finner i en Tesla, og er preget av en stor berøringsfølsom skjerm og få spaker og knapper.
Dashbordet er til forveksling lik det vi finner i en Tesla, og er preget av en stor berøringsfølsom skjerm og få spaker og knapper. Foto: Rimac

En konkurrent til Tesla?

Det virker unektelig som om Rimac har laget noe som kan utfordre selv Tesla, men kan virkelig Concept One få samme gjennomslagskraft? Neppe. Det er det flere hindre for, men ett peker seg ut med en gang.

Concept One er nemlig ingen billig anskaffelse. For å ta del i herligheten må du nemlig tyne lommeboka for bortimot 1 million dollar, eller omtrent 6 millioner kroner. Det er omtrent 12 ganger mer enn den halve millionen du må ut med for en Tesla Model S, og da snakker vi i begge tilfellene om grunnmodellen.

Uansett vil ikke Rimac produsere særlig mange Concept One-biler, men heller selge dem til spesielt interesserte søkere. Det er nok like greit, for med den prisen hadde de færreste av oss hatt råd til den allikevel.

Her er en annen e-bil som tror den er kulere enn Tesla Model S:
Møt den elektrifiserte VW-bobla! »

(Kilde: Übergizmo)

(Bilde: Rimac)
(Bilde: Rimac)
(Bilde: Rimac)
Dashbordet er til forveksling lik det vi finner i en Tesla, og er preget av en stor berøringsfølsom skjerm og få spaker og knapper. (Bilde: Rimac)
(Bilde: Rimac)
(Bilde: Rimac)
(Bilde: Rimac)
(Bilde: Rimac)
(Bilde: Rimac)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen