Se dronevideoen av spøkelsesbyen Tsjernobyl
(Bilde: Vimeo)

Se dronevideoen av spøkelsesbyen Tsjernobyl

Den katastroferammede byen fra et nytt perspektiv.

Kameradroner brukes ofte til å lage forførende videoer av naturskjønne omgivelser, men nå har det dukket opp en ny dronevideo som er fascinerende og gripende på en litt annen måte.

Nettstedet io9.com har nemlig gravd frem en film fra det berømte Tsjernobyl-området, hvor den store atomkraftverkulykken fant sted i 1986. Videoen er lastet opp på nettstedet Vimeo.

Spøkelsesbyen Pripjat

Fotografen som laget videoen er en journalist ved navn Danny Cooke, som jobber for den amerikanske nyhetskanalen CBS News. Cooke befant seg i området i forbindelse med produksjonen av en episode av det kjente amerikanske nyhetsmagainset 60 Minutes nylig.

Filmen viser oss byen Pripjat, som ligger rett i nærheten av atomkraftverket hvor ulykken skjedde. Byen hadde opprinnelig 48 000 innbyggere, men etter katastrofen ble hele byen evakuert på grunn av den høye strålingsfaren, og siden har byen vært fullstendig ubebodd.

Likevel er selve bygningene stort sett intakte, og dronevideoen gir et klart inntrykk av at byen har vært fullstendig ueberørt siden de ble forlatt. En av bygningene er for eksempel fremdeles prydet med det kjente kommunistsymbolet, og et annet sted står et ensomt pariserhjul.

Tok livet av 9000 mennesker

Tsjernobylulykken er den mest alvorlige atomkraftverkulykken noensinne. Ulykken ble forårsaket av en kraftig eksplosjon i den ene reaktoren, og store mengder radioaktivt støv og materiale ble slynget ut. Til sammen 56 mennesker omkom i løpet av de første dagene etter ulykken, men totalt er antall dødsfall som følge av strålingsrelaterte skader beregnet til rundt 9000.

Journalisten har kalt videoen sin for «Postcards From Pripyat», og du kan se den under.

Nå skal GoPro lage sine egne kameradroner:
Det tyder nye opplysninger på »

Postcards from Pripyat, Chernobyl from Danny Cooke on Vimeo.

(Via Fstoppers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen