En omgjort dobbeltdekker får æren av å stå utenfor det tsjekkiske OL-hovedkarteret i London under de olympiske lekene.
Teknofil
En omgjort dobbeltdekker får æren av å stå utenfor det tsjekkiske OL-hovedkarteret i London under de olympiske lekene. (Bilde: mixedbagofgoods, YouTube)

Se dobbeltdekkeren ta pushup!

Her er det OL-gjengere har i vente i London.

De fleste ikoniske London-bussene gjør det du forventer at de skal gjøre: Plukke opp passasjerer rundt omkring i byen og farte dem av gårde til ønsket holdeplass. Ikke denne bussen. Den tar nemlig pushup!

Med to svære robotarmer som er spraylakkert i samme farge som dobbeltdekkeren, hever bussen på 60 tonn seg opp og ned fra bakken. Som om ikke det var nok, så grynter og stønner den også.

Universell øvelse

Den omgjorte og modifiserte bussen er en slags kunstinstallasjon ved navn «London Boosted». Det er den tsjekkiske kunstneren David Cerny som står bak det særegne prosjektet som møter besøkende i London under de olympiske lekene.

– Alle idrettsfolk har én felles treningsøvelse verden over, og det er pushup. Derfor tenkte jeg at pushupen ville være midt i blinken, sier Cerny.

– Det er trening for sportsaktiviteter, men samtidig er det straff i militæret og i fengsel. Pushup er derfor en veldig universell fysisk aktivitet. På den måten er det ganske ironisk.

Cerny kjøpte 1957-modellen fra en eier i Nederland, og monterte deretter de gedigne armene, som blir drevet av en elektrisk motor.

Hvis du skulle befinne deg i London under OL i de kommende ukene, kan du ta en titt på den spreke bussen utenfor Business Design Centre i Islington-området.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: Reuters)

Se dobbeltdekkeren under en «treningsøkt» på YouTube:


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen