Se dette GoPro-kameraets siste ferd nedover elven
(Bilde: Beau Ouiminette/YouTube)

Se dette GoPro-kameraets siste ferd nedover elven

Forsvant under en rafting-tur og overlevde 17 måneder i elven.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De populære actionkameraene til GoPro er som kjent designet for å tåle tøffe påkjenninger, noe som på mange måter er selve poenget med kameraene. Akkurat hvor mye de kan tåle har vi nå fått et godt eksempel på.

For en tid tilbake gjorde nemlig en YouTube-bruker ved navn Beau Ouimette, som har som hobby å hente ting opp fra elver, et ganske så fascinerende funn.

Kameraet rullet nedover elven i flere minutter.
Kameraet rullet nedover elven i flere minutter.Foto: YouTube

17 måneder gammelt GoPro

På bunnen av en elvene han gjennomsøkte fant han nemlig et fungerende GoPro-kamera som hadde danset rundt i den sterke strømmen i hele 17 måneder, noe som ble bekreftet av datostempelet på videofilen.

Det som gjorde funnet ekstra interessant var at hele videoen som brukeren hadde tatt opp med kameraet før han eller hun mistet det, var intakt på minnekortet.

Viser kameraets siste ferd

Videoen viser dermed både øyeblikket kameraet forsvant i elven, noe som tydeligvis skjedde under en heftig rafting-tur, og selve kameraets ferd langs bunnen av elven. I flere minutter kan vi følge kameraet mens det hopper avgårde i strømmen før det går tom for strøm.

Deretter, nesten halvannet år senere, blir det altså fisket opp av Ouimette, synlig medtatt av det langvarige oppholdet i elven. I beskrivelsen av videoen, som er over ett år gammel, etterlyser Ouimette eieren av kameraet, men det uvisst om vedkommende har meldt seg. Hele det fascinerende klippet kan du se under.

Den nye GoPro-generasjonen ble nylig lansert: Hero4 har fått bedre 4K-opptak og mye annet snadder »

(Via PetaPixel)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen