(Bilde: Valve/YouTube)

Se den nye Steam-kontrolleren i aksjon

Valve har sluppet demonstrasjonsvideo av det nye produktet.

Den siste uken i september ble krydret av flere spennende avsløringer fra selskapet Valve. Etter at vårt søsternettsted Gamer først rapporterte om kunngjøringen av operativsystemet SteamOS, fulgte avdekkingen av spillmaskinene Steam Machines.

En kort stund senere ble så maskinvaren til Steam Machines-prototypene avslørt, og som den siste store kunngjøringen presenterte Valve sin nye håndkontroller SteamController, som visstnok skal revolusjonere måten vi spiller spill på.

SteamController blir en håndkontroller utenom det vanlige, som kan by på en del tekniske innovasjoner. I stedet for de tradisjonelle tommelstikkene får kontrolleren for eksempel to berøringsflater, som i tillegg blir klikkbare og leverer høy følsomhet.

Demonstrasjonsvideo

En annen interessant nyvinning er at disse berøringsflatene er i stand til å gi tomlene fysiske tilbakemeldinger, via innebygde elektromagneter som produserer ulike typer vibrasjoner.

Akkurat hvordan Valves nye håndkontrollere fungerer i praksis har hittil vært noe uvisst, men nå har selskapet vært elskverdige nok til å slippe en videosnutt (se under) som viser kontrolleren i aksjon.

I videoen brukes en prototype av SteamController til å demonstrere hvordan produktet virker i spill i vidt forskjellige sjangre. Spillene som vises er Valves eget Portal 2, Civilization V, Papers Please og Counter-Strike: Global Offensive.

I sistnevnte sjanger blir siktingen tilsynelatende enklere med den høye presisjonen som Steam-kontrolleren byr på. Valve planlegger for øvrig flere tilsvarende demonstrasjoner fremover, så det er bare å følge med.

Valves kommende spillmaskiner blir kraftige saker:
Får sterke prosessorer og heftige skjermkort »

(Kilde: Valve, via Gamasutra)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen