Se den nærmest hypnotiske videoen av stjernehimmelen
(Bilde: Ajay Talwar)

Se den nærmest hypnotiske videoen av stjernehimmelen

Indisk fotograf laget fantastisk timelapse-video.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

At timelapse-teknikken kan gi visuelt og estetisk slående videoer finnes det mange eksempler på, nå sist i form av et vakkert klipp som viser hvordan en snøkrystall dannes, fotografert gjennom et mikroskop.

Nå melder nettstedet Gizmodo om en annen fotograf som også viser oss moder natur i all sin skjønne prakt ved hjelp av denne fascinerende formen for fotografering, men denne gangen med kameraet rettet mot himmelen.

Foto: Ajay Talwar

Vakre stjernemønstre

I perioden 2010 – 2013 fartet nemlig indiske Ajay Talwar rundt i India for å ta bilder av stjernene, som han så altså satte sammen i en høyst severdig timelapse-film publisert på videonettstedet Vimeo.

Talwar besøkte til sammen seks ulike områder i India og tilbragte 104 timer under den stjernefylte nattehimmelen, noe som resulterte i intet mindre enn 8198 bilder.

Resultatet er en 7 minutter og 35 sekunder lang gripende og nærmest hypnotisk video med spektakulære stjernemønstre du sannsynligvis aldri har sett maken til – både bueformer, spiraler og det som ligner på tusenvis av stjerneskudd.

Videoen har fått navnet «Star Trails» og kan ses under. Stikk også innom Ajay Talwars Vimeo-side for flere spennende filmer.

Timelapse er et flott virkemiddel for de kreative: Slik går du frem for å bruke teknikken »

Star Trails from India from Ajay Talwar on Vimeo.

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen