Denne flyvende tingesten består av fire kvadrotorer, og fjernstyres dessuten av en fyr i rød kappe. (Bilde: easier / YouTube)

Se den flyvende «bilen» i aksjon

Hyundai slår til igjen, og viser sine sprøeste oppfinnelser.

Hvert år arrangerer Hyundai IDEA-festivalen, som er en intern konkurranse hvor selskapets mange flinke og kreative sjeler virkelig kan slå seg løs.

Mens den sørkoreanske virksomheten lader opp til IDEA 2013 senere i år, har de sluppet en video fra fjorårets tilstelning – og her har de ikke spart på kruttet.

Mange helsprø konseptkjøretøy dukket følgelig opp – deriblant en svært så interessant flyvemaskin.

Fire kvadrotorer

Den flyvende «bilen», om vi kan kalle den det, består av et sete for piloten (eller passasjeren, ettersom prototypen ble fjernstyrt av en fyr i rød kappe), samt fire kvadrotorer.

Totalt 16 rotorer holder med andre ord framkomstmiddelet svevende, og vi skulle selvsagt ønske at vi fikk inn et eksemplar til testing. Dessverre er den flyvende bilen og de andre bare konsepter, men om Hyundai bruker ideene i framtiden, skal vi derimot ikke se bort ifra.

Litt av hvert

Blant de andre kjøretøyene finner vi en stolbil for en mann med trollmannshatt, en avlang «bil» som kan klatre over hindringer, en moped lagd av et sykkelstativ og reservehjulet fra en bil og, ikke minst, den famøse eggmobilen.

Her går føreren i ett med kjøretøyet – inkludert hjelmen som fungerer som frontvindu. Det blir spennende å se hva Huyndai koker sammen til årets IDEA-festival, som går av stabelen i september.

Når vi først er inne på bisarre framkomstmidler:
Sjekk ut denne voldsomme maskinen »

I videoen nedenfor kan du se den flyvende bilen og flere andre helsprø oppfinnelser:


(Kilder: Popular Science, Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen