(Bilde: OK Go/YouTube)

De ville konstruksjonene som måtte til for å lage musikkvideoen

En ny video tar oss med bak kulissene.

Optiske illusjoner er et artig virkemiddel, som kan tilføre både stillbilder og video en god dose visuell originalitet, og for litt siden kunne vi melde om en kreativ musikkvideo fra bandet OK Go som tok i bruk dette virkemidlet til gangs.

Som nettstedet Laughing Squid melder har OK Go nå sluppet en ny video som tar oss med bak kulissene under innspillingen av den originale musikkvideoen, som ble laget til låten «Writings on the Wall».

En enorm kamera-arm av tre var blant innretningene som ble brukt.
En enorm kamera-arm av tre var blant innretningene som ble brukt.Foto: OK Go/YouTube

Kaotisk innspilling

Kulissene som skaper de optiske illusjonene tok hele tre uker å sette opp, og hele videoen er tatt opp i ett uavbrutt opptak. Som man kan se av videoen satte dette mildt sagt høye krav til koreografering og timing under selve innspillingen, og aktiviteten bak kulissene er følgelig svært hektisk og kaotisk.

Videoen er et fascinerende innblikk i arbeidet og planleggingen som går med til å få det hele til å fungere, og underveis ser vi også flere interessante kamera-innretninger bygd for anledningen.

Et eksempel er et «hjul» av tre som brukes til å «rulle» kameraet langs en horisontal flate, og et annet er en enorm «kamera-arm» som benyttes til å heve kameraet høyt over bakken for å posisjonere det over en vertikal, optisk illusjon.

Under innspillingen løper bandmedlemmene viltert rundt for å skifte klær og gjøre seg klare for neste scene, alt mens kameraet kontinuerlig ruller og går. Den interessante videoen er lastet opp på nettstedet YouTube, og kan ses under.

Er du interessert i mer «vanlige» videoferdigheter? Denne erfarne filmfotografen deler en rekke grunnleggende tips »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen