Dette søkte vi etter i 2014
Teknofil
(Bilde: Montasje/Niklas Plikk/Teknofil/Google)

Dette søkte vi etter i 2014

Google har lagt ut topplistene sine.

Google har avslørt hvilke ord folk flest har tastet inn i søkefeltet i 2014, melder Tech Crunch. I USA er det for eksempel Robin Williams, World Cup og Ebola som topper listen over trendy søkeord i året som snart er omme.

Vi har derimot funnet frem til den norske listen, hvor resultatene gjenspeiler søk som er gjort av brukere i Norge. Kategoriene som Google byr på er Bloggere, Hva?, Hvem?, Hvor?, Hvordan?, Idrettsutøvere, Kalorier, Kjendiser, Oppskrifter og Øker mest (trender). Sistnevnte kategori er den som klarest viser hvilke søkeord som har preget 2014.

De viktigste hendelsene

Fotball-VM i Brasil var uhyre populært i Norge.
Fotball-VM i Brasil var uhyre populært i Norge.Foto: Shutterstock

På den norske søketoppen for 2014 finner vi VM 2014 helt øverst. Fotball-VM skaper alltid stor interesse, og i år var intet unntak. På andreplass finner vi Iphone 6, Apples nye toppmodell. Det kommer heller ikke som noen stor overraskelse, ettersom Apple-produkter får veldig mye oppmerksomhet både fra norske forbrukere og norsk media.

Det tredje mest søkte ordet på Google i Norge i 2014 er Kalender 2014. Vi mistenker at det er mange som ikke klarer å holde styr på ukenumrene, og ikke minst sjekker jevnlig om det er lenge til neste helligdag.

Mobilspillet Flappy Bird er også med på Topp 10-listen.

Her ser du hele listen:

Hvem? Hva? Hvor? Hvorfor?

 Ellers kan vi se hva Google-brukere i Norge søker på etter hva, hvem, hvor og hvordan. Henholdsvis topper «Hva er klokka», «Hvem eier bilen», «Hvor mange heter» og «Hvordan skrive jobbsøknad» disse kategoriene.

Kategorien «Hvem?» kan både skilte med «Hvem bryr seg», «Hvem har atomvåpen» og ikke minst søkeordet med skrivefeil: «Hvem blir szisofren» (schizofren, red.anm).

Kjendiser og idrettsutøvere

Jennifer Lawrence ble ufrivillig et søkemål i 2014.
Jennifer Lawrence ble ufrivillig et søkemål i 2014.Foto: Shutterstock

Ikke overraskende troner Petter Northug øverst på listen over de mest ettersøkte – nei, som flest har søkt etter – på Google i 2014. Han er etterfulgt av fotballstjernene Messi, Neymar og Ronaldo, før langrennsyndlingen Therese Johaug kaprer femteplassen. De siste fem på denne listen er også enten fotball- eller langrennsstjerner.

Blant kjendisene er det fortsatt artisten Justin Bieber som er mest populær, med artistkollega Ariana Grande på andreplass. Skuespiller Jennifer Lawrence, som tidligere i fikk nakenbilder av seg spredt på nettet, er den tredje mest populære kjendisen på Google. Tone Damli er den eneste norske kjendisen på listen i år.

Se alle de norske kategoriene hos Google Trends

Robin Williams på topp internasjonalt

Skuespiller Robin Williams døde i sommer. Han er den flest har søkt etter på Google i 2014 (verdensbasis).
Skuespiller Robin Williams døde i sommer. Han er den flest har søkt etter på Google i 2014 (verdensbasis).Foto: Debby Wong, Shutterstock.com

Robin Williams er derimot den flest har søkt etter på Google på verdensbasis i 2014. Skuespilleren døde i sommer, og var i nyhetsbildet i lang tid etterpå. World Cup, altså fotball-VM, kaprer andreplassen foran Ebola på tredje.

Ellers på Topp 10 finner vi også her mobilspillet Flappy Bird, samt ALS Ice Bucket Challenge, filmen Frozen og ISIS.

Se alle kategoriene (verdensbasis) hos Google Trends

 

Har du sett denne morsomme videoen?
Tenk om «Mr. Google» skulle svare på alt du søkte etter på Internett »

(Kilder: Tech CrunchGoogle Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen