(Bilde: Shutterstock/PhotoSGH)

Se de flotte oktoberfestbildene

Årets heidundrende fotofest er over - her er våre favorittbidrag. 

De fleste forestiller seg brystfagre kvinner med hendene fulle av ølglass når de hører ordet «Oktoberfest». 

Her på Akam vet både vi og leserne våre bedre, og tenker selvfølgelig heller på fotoutfordringen som blir arrangert hvert år.

Også i år har oktoberfesten resultert i imponerende mange flotte bilder. 

Bli kjent med utstyret

Initativtager og leder av utfordringen er forumbruker Tomsi42, og konseptet er egentlig ganske enkelt. Én hel måned til ende skal du kun fotografere med et objektiv med fast brennvidde. Hvilket, hvor mye og om du skal pålegge deg selv en tilleggsutfordring, er opp til deg.

De som så klarer målene de har satt seg for utfordringen, får plukke ut de fire bildene de er mest fornøyde med og presentere dem i denne tråden.

Her presenterer vi et knippe av Akams favoritter. 

Go go, Power Rangers.
Go go, Power Rangers.Foto: Andreasfe

Andreasfe valgte seg Canon EF 135mm f/2 for oktoberfesten, og har fått mye ut av den store blenderen. Særlig falt vi for dette bildet av tai chi-utøvere på operataket, hvor de synkrone positurene til de identisk kledde utøverne gir en følelse av å se på en kunstinstallasjon.

De reflekterende solbrillene til mannen som er i fokus, kombinert med nesten et fravær av farger, gir i tillegg bildet futuristiske science fiction-vibber. 

Transparent view?
Transparent view?Foto: smort1

Smort1 tok for seg Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G i sin oktoberfest og har virkelig vært observant i omgivelsene sine. Her ser det rett og slett ut som bygningen i bildet er gjennomsiktig, der refleksjonen kan tas for å være en fortsettelse av landskapet i horisonten.

Panoramautsnittet gjør at blikket trekkes mot nettopp horisonten, og fordi vi ser såpass lite av selve bygningen, fremhever utsnittet også følelsen av at bygningen er transparent. Bildet blir dermed en morsom lek med hvordan hjernen vår tolker synsinntrykk for å sette de i en sammenheng.

TURtle wax.
TURtle wax. Foto: Mr. Sanders

Mr. Sanders har lekt med ord i oktoberfesten sin. Med en 60mm f/2.8 har han tolket bokstavene "TUR" i kreative og uventede vendinger. I tillegg til at mer eller mindre bløte ordspill alltid slår godt an hos undertegnede, har det vært en fryd å se hvor mye forskjellig Mr. Sanders har fått ut av festen sin. 

I dette tilfellet gjør tittelen på bildet nesten hele poenget. Ja, vanndråpene er tiltalende nok for seg selv, men det er først når vi leser tittelen at et lite smil lokkes frem. 

Foto: tomsi42

Tomsi42 er primus motor bak oktoberfesten og bidrar jevnlig med bildet i forumet, selv utenfor oktoberfestsesongen. Denne gangen har han tatt for seg Sigmas 60mm f/2.8 for mFT.  

Det som kjennetegner Tomsi42s bilder er at han gjerne dokumenterer motiver andre fort ville ha oversett. De er ofte underfundige, morsomme og mest av alt spennende komponert - slik som motivet ovenfor. 

Et bilde av noe så enkelt som en pall med sammenpresset returpapp får en nærmest abstrakt kvalitet, og med de ensfargede fargefeltene som bakgrunnen utgjør, minner bildet oss nesten litt om bildene til den ekspresjonistiske maleren Mark Rothko.

Abstrakt.
Abstrakt.Foto: Evenseth

Og mens vi like gjerne er inne på det abstrakt, forumbruker Evenseth har også noen spennende linjer å by på i denne festen. Med Fujinon XF 35mm f/1.4 R har han servert bilder med stor variasjon, og plukket blant annet ut bildet ovenfor som ett av sine fire favoritter.

Det syns vi var et godt valg, for dette bildet er en fryd for øyet. Linjer som repeteres og speiler hverandre er gjerne ekstra tilfredsstillende å se på. I tillegg har Evenseth valgt å ikke gjøre bildet om til sorthvitt, men heller beholdt de noe monokrome fargene, noe vi synes kler motivet godt.

Foto: mushi

Mushi har lekt seg med 50mm f/1.4 i oktoberfesten sin og serverer her en skikkelig godbit, bokstavelig talt. Vi får vann i munn av dette kakebildet, hvor den smale dybdeskarpheten gjør motivet akkurat passe delikat. 

Vi merker oss også at det ligger to skjeer på fatet. Var planen å dele kake med oss, Mushi? 

Heng med til neste side, hvor vi kikker på flere flotte bilder »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen