Se de fem lekreste iWatch-konseptene
Teknofil
(Bilde: Montasje)

Se de fem lekreste iWatch-konseptene

Slik tror designerne at Apples smartklokke blir.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det går nesten ikke en dag uten et nytt rykte om Apples sagnomsuste smartklokke, og vi hører de samme spørsmålene gang på gang. Vil den hete iWatch? Kommer den snart? Hvordan vil den se ut? Hvordan vil den fungere? Hva slags funksjoner har den? 

For å være helt ærlige - vi aner ikke. Ingen vet det, faktisk. Denne gangen har Apple holdt kortene tett inntil brystet, og selv om «alle» sier selskapets smartklokke kommer til høsten, trolig i oktober, er det ingen som vet nøyaktig hvordan den vil se ut eller hvordan den funger.

Det har imidlertid ikke stoppet ryktebørsen fra å gjette, og konseptartister til å drømme. I løpet av de siste månedene har vi sett drøssevis av fantastiske konsepttegninger og animasjoner, og vi kan ikke gjøre annet enn å håpe at Apples endelige produkter ligner på i hvert fall ett av dem. 

Under er våre fem iWatch-favoritter: 

SET Solution

Dette er blant de nyeste iWatch-konseptene der ute, og baserer seg på ryktet om at i hvert fall én av iWatch-modellene som kommer til høsten vil ha en skjerm på 2,5 tommer. Konseptet fra SET Solution viser hvordan iOS 8 vil kunne se ut på en liten klokkeskjerm, og skal dra full nytte av helsesensorer og Apples nye Healthbook-applikasjon. 

Den er et par hakk større enn andre konsepter, noe som kan gjøre den slitsom å ha på armen over lang tid. Til gjengjeld får du mer informasjon inn på en større skjerm, noe mange sikkert vil sette pris på. 

 

 

Stephen Olmstead

Fra det nyeste til det eldste - dette konseptet fra designeren Stephen Olmstead så vi allerede for 11 måneder siden, og vi har lenket tilbake til det mange ganger. Langt før vi engang hadde hørt om det lekre, runde designet til Moto 360, hadde Olstead allerede forestilt seg en iWatch med en rundt skjerm. 

Konsepttegningene hans tok også for seg hvordan en håndfull applikasjoner ville se ut i klokkeform. Er det bare oss eller ligner ringe-skjermen veldig Android Wear, som Google nettopp lanserte?

 

Thomas Bogner

Hvis du synes en tradisjonell klokke er for stor, kan kanskje dette konseptet falle mer i smak. Konseptartisten Thomas Bogner ser nemlig for seg at iWatch ikke vil se ut som en vanlig klokke. I stedet heller designet hans mer mot treningsarmbånd som Nike Fuelband og Samsungs smale smartklokke, Gear Fit.

Et slikt smalt design og liten skjerm krever et ekstremt effektivt operativsystem, som klarer å formidle mye informasjon på ekstremt liten plass. Bogner skriver selv at han ikke nødvendigvis synes selve klokken ser så fin ut, og at han heller fokuserte på et grensesnitt som skulle være så effektivt og intuitivt som mulig.

Foto: Thomas Bogner

 

Todd Hamilton

Akkurat som det Fuelband-aktige designet til Thomas Bogner, tror Todd Hamilton at et tynt armbånd er veien å gå. Men selv om de kanskje ser litt like ut ved første øyekast, er det flere viktige forksjeller.

I motsetning til Bogners design, tror Hamilton den beste måten å få grensesnittet til å virke naturlig på klokken er å vise menyelementer vertikalt på båndet, i stedet for horisontalt. 

Menyene vil ellers funke på ganske lik måte som på iPhone, med en hjemknapp på venstresiden, volumstyring på høyresiden, og sveiping mellom appene på en slags hovedmeny. 

 

Martin Hajek og Adam Banks

Det har gått flere rykter om at det vil komme flere varianter av iWatch. Noen tror det blir en sport- og en design-utgave, hvor førstnevnte vil ha drøssevis av innebygde sensorer, mens den andre vil ha avanserte funksjoner og lekkert design.

Martin Hajek og Adam Banks tror imidlertid Apple vil følge i fotsporene til telefonserien sin, med en billigere iWatch C og iWatch S.

Akkurat som med telefonserien til Apple vil S-varianten av klokken ha best spesifikasjoner, mens C-en vil være litt billigere og med fargerike varianter. Det er ikke mange av bildene som viser noe særlig av grensesnittet, annet enn at både kompass- og klokke-appen ser ut til å være tatt direkte fra iOS 7. 

 Hvilken av de fem klokkene over liker du best? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

Ikke interessert i en Apple-klokke? 
Sjekk ut den griselekre Android-klokka Moto 360 » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen