Disse bildene vil gi deg skikkelig magesug
(Bilde: Vitaliy Raskalov, YouTube)

Disse bildene vil gi deg skikkelig magesug

Hvor langt (høyt) er du villig til å gå for å få blinkskuddet?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Du er neppe alene om du har kikket på YouTube-videoen der et par unggutter klatrer til topps på byggeplassen til Shanghai Tower, verdens nest høyeste bygning.

På bare et par uker har over 25 millioner har sett filmen der to gutter klatrer mer enn 650 meter over bakken, og tok bilder og video som nesten garantert vil gi deg sug i magen. I alle fall om du er i nærheten av å være et normalt, bakkeboende menneske, men dette er ikke den eneste bygningen duoen har besteget og dokumentert.

Se de helsprøe bildene guttene har tatt på 500px »

«Rooftopping»

Dette er en opprinnelig russisk trend som ofte omtales som «rooftopping». Vi har i flere år sett bilder av ungdommer som klatrer uten sikkerhetsutstyr opp på hustak, kraner og andre høye steder for å ta bilder. Bilder av seg selv, poserende over høyden de har klatret, og bilder rett ned som viser det samme. I begge tilfeller handler det om fotografier som gir normale mennesker svimmelhetsanfall og svette hender.

Det var russeren «Vadim Mahorov» og ukraineren «Vitaly Raskalov» – navnene er av opplagte årsaker dekknavn – som klatret til topps i Shanghai. I et intervju i det engelskspråklige kinesiske nettmagasinet That’s Online forteller guttene om klatringen sin.

De startet med denne aktiviteten for fire år siden, etter å ha kjøpt kamerautstyr og begynt å ta bilder. Folk de kjente drev på med takklatring, og guttene tenkte at de ville få gode bilder fra takene. Deretter ballet det på seg.

Duoen har klatret opp på langt flere steder enn Shanghai Towers, og Raskalov forteller at hans personlige favoritter i tillegg til dette er pyramidene i Giza, universitetet i Moskva og Russky-broen i Vladivostok.

Ifølge intervjuet står Japan, Sør-Korea, USA og Canada på planene for framtiden for duoen.

Se de helsprøe bildene guttene har tatt på 500px »

Noen bilder er mer spektakulære enn andre:
Se nominasjonene i prestisjefylt fotokåring »

(Kilde: online.thatsmags.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen